SYM ADX 125: Διευρύνοντας τα όρια

SYM ADX 125: Διευρύνοντας τα όρια

Από τα τέλη του 2021 η SYM γυροφέρνει την κατηγορία των crossover scooter μπαίνοντας σταδιακά στα νέα μονοπάτια της κατηγορίας. Το πρώτο δείγμα το είχαμε δει στην EICMA πριν από περίπου δύο χρόνια όταν η SYM σε πρωτότυπη μορφή έφερε στο προσκήνιο το HUSKYADV, ένα scooter περιπέτειας με πολύ δυναμικό σχεδιασμό έτοιμο να… πατήσει χώμα.

SYM ADX 125

Φτάσαμε πλέον στο 2023 και η SYM είναι έτοιμη να μας χαρίσει το πρώτο της scooter περιπέτειας το οποίο ονομάζεται ADX 125. Με την τρομερή εμπειρία που διαθέτει η εταιρεία σε αυτή τη μορφή δικύκλων, ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας ήταν βέβαιο πως θα στόχευε αμέσως στην κορυφή έχοντας πολύ προσεγμένα χαρακτηριστικά από άκρη σε άκρη.

image

Για την πόλη και τη σχόλη

Η SYM αποφάσισε στο ADX 125 να ακολουθήσει έναν πολύ επιθετικό σχεδιαστικό δρόμο θέλοντας αφενός να ξαφνιάσει τον ανταγωνισμό και αφετέρου να ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του scooter. Το παρουσιαστικό του ADX 125 δεν κρύβει ότι αναζητά την περιπέτεια με έντονες γωνίες και αιχμές σε κάθε του σημείο. Στο εμπρός μέρος, η μάσκα είναι εμπνευσμένη από μοντέλα adventure μοτοσικλετών με διπλά φωτιστικά σώματα LED και μικρό φτερό ψηλά τοποθετημένο. Χαμηλά, στα πλευρικά πλαστικά δεσπόζουν οι αεραγωγοί που παίζουν το ρόλο και των προστατευτικών για τα πόδια, ενώ η ψηλή ζελατίνα και το φαρδύ τιμόνι δημιουργούν μια δυναμική θέση οδήγησης.

SYM ADX 125

Ο κινητήρας του SYM ADX 125 είναι μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος 124,7 κ.εκ. που αποδίδει 12,3 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 11,5 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. Ο ψεκασμός είναι σύγχρονος της Continental και η μετάδοση γίνεται μέσω CVT αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια η SYM έχει τοποθετήσει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης στο ADX 125 που αποτρέπει τα γλιστρήματα του πίσω τροχού όταν οι συνθήκες πρόσφυσης είναι χαμηλές.

SYM ADX 125

Ιδιαίτερο βάρος έχει ρίξει η SYM στην οδηγική συμπεριφορά του ADX 125 τοποθετώντας ποιοτικές αναρτήσεις και φρένα τα οποία συνεργάζονται με ένα ενισχυμένο ατσάλινο πλαίσιο. Στο εμπρός μέρος συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 90mm και πίσω έχουμε ένα αμορτισέρ οριζόντια τοποθετημένο το οποίο προσφέρει άνεση και αποτελεσματικές αποσβέσεις. Μάλιστα, συνεργάζεται με το σύστημα εκμηδενισμού ανύψωσης του κινητήρα (A.L.E.H.) στις απότομες επιταχύνσεις προσφέροντας μέγιστη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

SYM ADX 125

Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 260mm εμπρός και έναν δίσκο 233mm έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό την αποτελεσματικότητα. Η προσθήκη δε του προηγμένου ABS της Continental εκτοξεύει τα επίπεδα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον αναβάτη. Οι τροχοί είναι 13 ιντσών και χρησιμοποιούν ελαστικά διπλής χρήσης της Kenda που τονίζουν τον χαρακτήρα περιπέτειας του scooter καθώς ανταπεξέρχονται και σε χωμάτινα τερέν.

SYM ADX 125

Εκτός από τον δυναμικό κινητήρα και τον ταλαντούχο χαρακτήρα στο δρόμο, το ADX 125 διαθέτει και κορυφαίο εξοπλισμό. Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι η μεγάλη οθόνη TFT η οποία διαθέτει τρία διαφορετικά γραφιστικά θέματα και αυτόματη μεταβολή φόντου ανάλογα με τς συνθήκες φωτισμού. Πολύ χρηστικό είναι το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless), η θύρα USB φόρτισης και ο χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα που μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος. Το ρεζερβουάρ είναι μεγάλο με χωρητικότητα 15 λίτρα χαρίζοντας αυτονομία 500+ χιλιομέτρων με ένα γέμισμα.

SYM ADX 125

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν στην αγορά τα crossover scooters όλοι περίμεναν την κίνηση της SYM στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτή η στιγμή έφτασε και το ADX 125 έρχεται με ωριμότητα να δείξει τα δόντια του στον ανταγωνισμό. Το νέο 125άρι scooter αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2023 με την τιμή να έχει οριστεί στις 3.595 ευρώ, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς.

SYM ADX 125