QJMotor SRT 800X: Ανιχνευτής υψηλών επιδόσεων

QJMotor SRT 800X: Ανιχνευτής υψηλών επιδόσεων

Όταν η Γκοργκόλης Α.Ε. ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να φέρει στην Ελλάδα τις μοτοσικλέτες της QJMotor, ο ανταγωνισμός άρχισε να ιδρώνει. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κολοσσός από την Κίνα έχει ξεκινήσει με ορμή στην Ευρώπη, έχοντας να επιδείξει μια πολύ δυναμική γκάμα μοτοσικλετών γεμάτη τεχνολογία, σύγχρονο σχεδιασμό και αξιόπιστους κινητήρες.



Στην κορυφή της γκάμα της QJMotor για το 2023 στέκεται η SRT 800X, ένα μεσαίο adventure μοντέλο το οποίο έρχεται με σπουδαίες αρετές να μπει στην πιο καυτή κατηγορία της εποχής. Δεν χωράει αμφιβολία πως μόλις κοιτάξει για πρώτη φορά κάποιος την SRT 800X θα εντυπωσιαστεί με την ποιότητα και την όμορφη σχεδιαστική της δομή.

image

Κομψότητα και δυναμισμός

Η μοτοσικλέτα ακολουθεί το κλασικό μοτίβο των adventure μοτοσικλετών που δίνουν έμφαση στην άνεση και την προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα είναι πολύ σύγχρονη με τη μάσκα να διαθέτει χαρακτηριστικούς LED προβολείς και αιχμηρό φτερό που τονίζει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Η ζελατίνα προστασίας είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένη για μέγιστη προστασία, ενώ στα πλευρικά καπάκια του ρεζερβουάρ είναι ενσωματωμένα τα φλας, επίσης τεχνολογίας LED. Προχωρώντας προς τα πίσω η μοτοσικλέτα γίνεται πιο λεπτή με σέλα δύο τμημάτων για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη.

QJMotor SRT800X

Στον σκληροτράχυλο χαρακτήρα της μοτοσικλέτας συμβάλουν πολύ οι ακτινωτοί τροχοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω. Τα όμορφα φινιρισμένα χρυσά στεφάνια φιλοξενούν τα κορυφαία ελαστικά tubeless της Maxxis που δίνουν δυνατότητα κίνησης και εκτός δρόμου στη μοτοσικλέτα. Παράλληλα, είναι ιδανικά για μεγάλες αποστάσεις, εξορμήσεις και μακρινά ταξίδια.

QJMotor SRT800X

Ο κινητήρας του QJMotor SRT 800X είναι δικύλινδρος σε σειρά 754 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 76,2 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 67 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Την γραμμική και δυναμική του λειτουργία εξασφαλίζει ο ποιοτικός ψεκασμός, ο οποίος σε συνδυασμό με τον αντικραδασμικό άξονα και το μειωμένο βάρος των εμβόλων διασφαλίζουν την εξάλειψη των κραδασμών και την ανάλαφρη λειτουργία.

QJMotor SRT800X

Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο μηχανικό και υποστηρίζεται από μονόδρομο συμπλέκτη για καλύτερη ισορροπία της μοτοσικλέτας. Οι καλές επιδόσεις του κινητήρα δεν στέκονται εμπόδιο στην κατανάλωση η οποία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα χαρίζοντας αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα χάρη στα ρεζερβουάρ των 18,5 λίτρων.

image

Κορυφαία περιφερειακά και εξοπλισμός

Η QJMotor έχοντας μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή μοτοσικλετών έχει αναπτύξει σπουδαία τεχνογνωσία στα πλαίσια. Η SRT 800X χρησιμοποιεί ένα ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα μελετημένο για να ισορροπεί ανάμεσα στην άνεση και την σταθερότητα της μοτοσικλέτας σε όλα τα τερέν. Συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός της KYB με διαδρομή 160mm και ένα μονό αμορτισέρ επίσης της KYB με ρύθμιση προφόρτισης και επαναφοράς.

QJMotor SRT800X

Τα φρένα είναι εξίσου ποιοτικά και αποδοτικά φέροντας την σφραγίδα της Brembo. Στο εμπρός μέρος συναντάμε δύο δίσκους 320mm με 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 260mm με διπίστονη δαγκάνα και ABS της Bosch. Χάρη σε όλο το πακέτο που έχει προσεκτικά επιλέξει η QJMotor, η μοτοσικλέτα είναι ευέλικτη και εύκολη στην οδήγηση, πολύ ικανή στο ταξίδι και με εκτός δρόμου δυνατότητες.

QJMotor SRT800X

Οι σύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το «μενού» της SRT 800X με την QJMotor να έχει φροντίσει να την εξοπλίσει κατάλληλα. Η εντυπωσιακή οθόνη TFT 7 ιντσών που δεσπόζει μπροστά στα μάτια του αναβάτη προσφέρει άφθονες πληροφορίες έχοντας μάλιστα αυτόματη προσαρμογή φωτεινότητας. Παράλληλα, ο αναβάτης έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphone προβάλλοντας στην οθόνη πολλαπλές λειτουργίες όπως τηλεφωνικές κλήσεις. Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε επίσης USB θύρα φόρτισης, σχάρα αποσκευών στο πίσω μέρος, προστατευτικές χούφτες τιμονιού και κρυφό φωτισμό στους διακόπτες.

QJMotor SRT800X

Η ναυαρχίδα της QJMotor έχει όλα τα εφόδια να πρωταγωνιστήσει στην αγορά της Ελλάδας. Φινετσάτη, ποιοτική, αποδοτική και απόλυτα ικανή, η SRT 800X είναι έτοιμη να κατακτήσει κάθε γωνιά της χώρας μας χωρίς περιορισμούς και εμπόδια ικανά να την σταματήσουν. Η QJMotor SRT 800X είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματισμούς στην τιμή των 8.295 ευρώ.