Yamaha XMAX 300 Tech MAX: Όλα στο Maximum

Yamaha XMAX 300 Tech MAX: Όλα στο Maximum

Η Yamaha εδώ και αρκετά χρόνια έχει δημιουργήσει την σειρά XMAX στα scooter της η οποία μεταφέρει όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά της εταιρείας στην υπηρεσία της αστικής μετακίνησης. Ιδιαίτερα η κορυφαία έκδοση XMAX 300 Tech MAX είναι δημοφιλέστατη στο κοινό της Ευρώπης και της χώρας μας, κερδίζοντας την εύνοια του κοινού με σύμμαχο την πολυτέλεια, τον εξοπλισμό και την σπορ συμπεριφορά στο δρόμο.



Το 2023 είναι σημαδιακή χρονιά για το scooter της Yamaha καθώς η εταιρεία προχώρησε σε μια βαθιά αναβάθμιση του μοντέλου με στόχο αφενός να το διατηρήσει στην κορυφή της προτίμησης του κοινού και αφετέρου να το μεταφέρει στη νέα εποχή της τεχνολογίας και της online καθημερινότητας του αναβάτη.

image

Άψογη αισθητική

Σχεδιαστικά η Yamaha προτίμησε στο νέο XMAX Tech Max να διατηρήσει τη βασική του δομή προχωρώντας σε προσεκτικές αναβαθμίσεις. Το νέο scooter είναι σαφώς πιο εκλεπτυσμένο και πιο πολυτελές εκπέμποντας μια πολυτέλεια που συναντάμε σε πιο μεγάλα scooter διαφορετικής κατηγορίας.

Yamaha XMAX Tech MAX 2023

Οι αιχμηρές γραμμές στο εμπρός μέρος με τους νέους προβολείς LED σχήματος X δίνουν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο scooter, ενώ φρέσκια σχεδιαστική προσέγγιση συναντάμε στα πλευρικά πλαστικά τύπου μπούμερανγκ και στα πίσω φωτιστικά σώματα LED. Στην κορυφαία έκδοση Tech MAX τα ενσωματωμένα φλας είναι ψηλά τοποθετημένα για καλύτερη ορατότητα, ενώ ανασχεδιασμένη είναι η σέλα με επένδυση δέρματος για μέγιστη άνεση και ποιότητα.

Yamaha XMAX Tech MAX 2023

image

Με ξεχωριστή οθόνη πολυμέσων

Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να σταθεί κανείς στο νέο XMAX 300 Tech MAX είναι η νέα συστοιχία οργάνων που χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο. Τα όργανα αποτελούνται από μια οθόνη TFT 4,2 ιντσών που αναλαμβάνει το ρόλο του infotainment και μία οθόνη LCD 3,2 ιντσών που αναλαμβάνει να εμφανίσει τις βασικές πληροφορίες για τον αναβάτη όπως ταχύτητα, στάθμη καυσίμου κλπ. Ο έλεγχος γίνεται εύκολα από τους ειδικούς διακόπτες στο τιμόνι κάνοντας τη ζωή του αναβάτη εύκολη στην καθημερινότητα.

Yamaha XMAX Tech MAX 2023

Η οθόνη 4,2 ιντσών έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphone και την εφαρμογή MyRide της Yamaha. Ο αναβάτης απολαμβάνει μέσω της εξελιγμένης μονάδας ελέγχου επικοινωνίας (CCU) προηγμένες εφαρμογές μεταφέροντας το smartphone του στην οθόνη του scooter με εύκολο και πρακτικό τρόπο. Κλήσεις, μηνύματα, μουσική, είναι ανάμεσα στις δυνατότητες του συστήματος, ενώ υποστηρίζεται και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης της Garmin μέσω της εφαρμογής StreetCross.

Yamaha XMAX Tech MAX 2023

Ο κινητήρας του νέου Yamaha XMAX 300 Tech Max είναι ο δοκιμασμένος μονοκύλινδρος BlueCore των 292 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 27,6 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και 29 Nm ροπής στις 5.750 σ.α.λ. Χάρη στο σύγχρονο σύστημα ψεκασμού της Yamaha ο κινητήρας είναι εξαιρετικά αποδοτικός και πολύ οικονομικός σε καύσιμο, αποτελώντας ουσιαστικά τον ιδανικό σύντροφο τόσο στους δρόμους της πόλης, όσο και στις περιαστικές εξορμήσεις. Βασική προσθήκη στο σύνολο είναι το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που προσφέρει επιπλέον ασφάλεια όταν οι συνθήκες στην άσφαλτο δεν είναι ιδανικές.

image

Σπορ συμπεριφορά και κορυφαία οικονομία

Παραδοσιακά το XMAX 300 είναι ένα από τα πιο σπορ scooter σε συμπεριφορά στο δρόμο. Η παράδοση συνεχίζεται και το 2023 στο Tech MAX το οποίο διαθέτει ένα ανθεκτικό και συμπαγές πλαίσιο. Συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω τα οποία δημιουργούν ένα σύνολο εύκολο και ευχάριστο στην οδήγηση. Οι τροχοί είναι 15 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω με τα φρένα να αποτελούνται από έναν δίσκο 267mm εμπρός και 245mm πίσω με σύστημα ABS. Στην εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά συμβάλει πολύ και το χαμηλό βάρος στα μόλις 183 κιλά γεμάτο.

Yamaha XMAX Tech MAX 2023

Ο λόγος που η Yamaha δημιούργησε την έκδοση Tech MAX είναι για να προσφέρει στον αναβάτη το μέγιστο στον εξοπλισμό. Για το 2023 η ιαπωνική μάρκα έχει τοποθετήσει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Smart Key), ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε δύο θέσεις και ρυθμιζόμενο τιμόνι για την ακόμα καλύτερη εργονομία και ιδανική θέση οδήγησης. Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο χώρος αποθήκευσης για δύο full face κράνη κάτω από τη σέλα.

Yamaha XMAX Tech MAX 2023

Το νέο Yamaha XMAX 300 Tech MAX του 2023 είναι το πιο πολυτελές και πιο καλά εξοπλισμένο XMAX που φτιάχτηκε ποτέ. Είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς, Dark Petrol και Tech Black στην τιμή των 7.390 ευρώ.