Yamaha Tracer 7: Συνταγή επιτυχίας

Yamaha Tracer 7: Συνταγή επιτυχίας

Ο σοφός λαός πάντα στηρίζει την άποψη «συνταγή που πετυχαίνει, δεν αλλάζει». Πάνω σε αυτό κινήθηκε η Yamaha τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το μεσαίο της Tracer 7 το οποίο έχει αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην κατηγορία όταν πρωτοεμφανίστηκε. Επειδή όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, η Yamaha προχώρησε το 2023 σε σημαντικές αναβαθμίσεις στο μοντέλο της προκειμένου να το κάνει πιο συνδεδεμένο και πιο απολαυστικό οδηγικά από ποτέ.

image

Με το βλέμμα στο μέλλον

Η Yamaha είναι από τις εταιρείες που θέλουν τα μοντέλα τους να είναι πάντα όμορφα και να ξεχωρίζουν στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσα στις αναβαθμίσεις της νέας Tracer 7 δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν εικαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει ακόμα πιο σπορ και ακόμα πιο εκλεπτυσμένο. Το αεροδυναμικό φέρινγκ στο εμπρός μέρος διατηρεί για το 2023 την κλασική του μορφή ωστόσο έχει βελτιωθεί σημαντικά το φινίρισμα.

Yamaha Tracer 7

Η επανασχεδιασμένη ζελατίνα προστασίας προσφέρει καλύτερη κάλυψη στον αναβάτη, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα με το ένα χέρι προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία. Ακόμα πιο ισχυρά είναι φωτιστικά σώματα LED με δύο προβολείς και τα χαρακτηριστικά DRL «φρύδια» που δημιουργούν μια ιδιαίτερη φωτεινή υπογραφή. Τα φλας είναι επίσης LED μικρών διαστάσεων ψηλά τοποθετημένα για βελτιωμένη ορατότητα.

Yamaha Tracer 7

Θέλοντας η Yamaha να δώσει σε όλα τα νέα της μοντέλα ένα πιο... συνδεδεμένο προφίλ, αποφάσισε να κάνει την Tracer 7 πιο online από ποτέ. Το ανανεωμένο sport adventure μοντέλο εξοπλίστηκε με μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών μέσα από την οποία ο αναβάτης μπορεί να φέρει το smartphone πιο κοντά στη μοτοσικλέτα του. Χάρη στην εξελιγμένη εφαρμογή MyRide της Yamaha, ο χρήστης απολαμβάνει κλήσεις, emails, μηνύματα και μουσική μέσα από την οθόνη της μοτοσικλέτας με εύκολο και πρακτικό τρόπο. Παράλληλα, η νέα οθόνη προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη για τη μοτοσικλέτα, ενώ διαθέτει και δύο γραφικά θέματα, Touring και Sport.

Yamaha Tracer 7

Ο κινητήρας της Tracer 7 παραμένει ο πολύ αποδοτικός δικύλινδρος σε σειρά CP2 των 690 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 72,4 ίππους στις 8.750 σ.α.λ. και 67 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Η Yamaha επενέβη στην απόκριση του γκαζιού για το 2023 δίνοντας περισσότερη σπιρτάδα στον κινητήρα, διατηρώντας παράλληλα ατόφια την εξαιρετική οδηγησιμότητα του συνόλου και την οικονομία στο καύσιμο. Το μηχανικό σύνολο της Tracer 7 παραμένει ένα από τα δυνατά του στοιχεία έχοντας ραφιναριστεί για να προσφέρει την ιδανική ισορροπία οδηγικής απόλαυσης και πρακτικότητα.

Yamaha Tracer 7

Η παράδοση της Yamaha στα πλαίσια μοτοσικλετών είναι σχεδόν μυθική και στην περίπτωση της Tracer 7 επιβεβαιώνεται η ιστορία. Οι Ιάπωνες μηχανικοί διατήρησαν λοιπόν το 2023 το στιβαρό και ευέλικτο πλαίσιο της μοτοσικλέτας αλλάζοντας όμως τις αναρτήσεις. Πλέον η νέα Tracer 7 είναι εξοπλισμένη με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ διαδρομής 142mm πίσω με μοχλικό. Τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω οι αναρτήσεις έχουν δυνατότητα ρύθμισης σε προφόρτιση και επαναφορά προκειμένου ο αναβάτης να φέρει στα μέτρα του μοτοσικλέτα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και οδοστρώματος.

Yamaha Tracer 7

Η μοτοσικλέτα είναι ευέλικτη, ανάλαφρη και πολύ διασκεδαστική τόσο στο περιβάλλον της πόλης, όσο και στην σπορ οδήγηση, ενώ παραμένει πολύ άνετο στις εξορμήσεις μεγάλων αποστάσεων. Στα φρένα συναντάμε ένα αποτελεσματικό σύστημα που αποτελείται από δύο δίσκους 298mm εμπρός και έναν δίσκο 245mm πίσω με ABS, ενώ οι ζάντες είναι 17 ιντσών από ελαφρύ κράμα αλουμινίου της Yamaha. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 197 κιλά γεμάτο και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 17 λίτρα για πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα στο ταξίδι.

Yamaha Tracer 7

Η Yamaha Tracer 7 δημιουργήθηκε για να προσφέρει καθημερινές στιγμές διασκέδασης και πρακτικότητας στον αναβάτη ο οποίος θέλει να τα κάνει όλα με τη μοτοσικλέτα του. Μπαίνοντας στο 2023 η μοτοσικλέτα είναι πιο πλήρης από ποτέ έχοντας πλούσιο εξοπλισμό, σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας και όλο το δοκιμασμένο οδηγικό πακέτο της Yamaha. Η Tracer 7 είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς, Midnight Black, Icon Performance και Redline στην τιμή των 9.390 ευρώ.