image

Kia Sportage: Η νέα σταθερή αξία στον κόσμο των SUV

Το νέο Kia Sportage αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των SUV με την πρωτοποριακή αισθητική και την καινοτόμο τεχνολογία του.

Το νέο Kia Sportage αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο του 2023 για την Ελλάδα». Το κορεατικό SUV, το οποίο σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη, βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική της Kia, με όφελος στην πρακτικότητα, την οδική συμπεριφορά και τη δυνατότητα φιλοξενίας υβριδικών εκδόσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia παρουσίασε τους διαθέσιμους κινητήρες, τα επίπεδα εξοπλισμού και τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

Kia Sportage

Υβριδικοί κινητήρες MHEV – HEV - PHEV

To Kia Sportage προσφέρεται σε με γάλη ποικιλία εκδόσεων, που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες - από τις mild hybrid (MHEV) με σύστημα 48V και τις full hybrid (HEV), έως την κορυφαία plug-in hybrid (PHEV) που φορτίζει την μπαταρία της σε εξωτερική πηγή. Στο Sportage HEV η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα, ενώ στο μοντέλο PHEV η μεγαλύτερη μπαταρία έχει τοποθετηθεί κεντρικά ανάμεσα στους δύο άξονες, για καλύτερη κατανομή του βάρους.

Kia Sportage

Ο 1.6 T-GDi βενζίνης με τεχνολογία 48V αποδίδει, σε δύο εκδόσεις, 150 και 180 ίππους. Συνδυάζεται με το έξυπνο μηχανικό κιβώτιο iMT6 ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση. Ο ντίζελ 1.6 CRDi – επίσης με σύστημα 48V – έχει ισχύ 136 ίππων. Και εδώ δίνεται η επιλογή ανάμεσα στα δύο κιβώτια αλλά και με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

Kia Sportage

Το υβριδικό σύστημα του Kia Sportage HEV περιλαμβάνει τον 1.6 T-GDi βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων, το οποίο λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 1,49 kWh. Το κιβώτιο είναι αυτόματο 6 σχέσεων, η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 230 ίππους και υπάρχει η επιλογή σε προσθιοκίνητη και 4x4 έκδοση.

Το κορυφαίο Kia Sportage PHEV με τους 265 ίππους προσφέρει εκπομπές ρύπων μόλις 31 γρ/χλμ. και ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ. χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 13,8 kWh. Εδώ ο 1.6 τούρμπο βενζίνης 180 ίππων συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα 91 ίππων, ενώ η ροπή περνά αποκλειστικά σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου 6τάχυτου κιβωτίου.

Σχεδιασμός εμπνευσμένος από τη φύση

Το ολοκαίνουργιο Kia Sportage χαρακτηρίζεται από αδρές εξωτερικές γραμμές, που στόχο έχουν να μεταφέρουν την ταυτότητα του μοντέλου στην επόμενη γενιά ενώ ταυτόχρονα θα αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία του. Συνδυάζει κομψό και μυώδη εξωτερικό σχεδιασμό και βασιζόμενο σε μια νέα αρχιτεκτονική σχεδιάστηκε με διαστάσεις και αναλογίες προσαρμοσμένους στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Kia Sportage

Στο επίκεντρο του σύγχρονου εσωτερικού του νέου Kia Sportage βρίσκεται μια καμπύλη οθόνη με δυνατότητες αφής και σπορ αεραγωγοί με ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Η υψηλής τεχνολογίας οθόνη αφής των 12,3 ιντσών και τα προηγμένα, πλήρως ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου αποτελούν το κέντρο της διασύνδεσης οδηγού και επιβατών, της λειτουργικότητας και των αναγκών χρήσης. Και τα δύο συστήματα έχουν δημιουργηθεί για να είναι εύχρηστα, και απαλά στην αφή. Ο πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών είναι εξοπλισμένος με οθόνη υγρών κρυστάλλων τελευταίας γενιάς για ευκρινή γραφικά. Το νέο Sportage μπορεί να δεχτεί over the air αναβαθμίσεις λογισμικού και χαρτών.

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας, ενώ οι επιλογές χρωμάτων προσθέτουν ζωντάνια και ενέργεια. Ο εσωτερικός χώρος του νέου Kia Sportage συνδυάζει πρακτικότητα, λειτουργικότητα και ευελιξία, ενώ υποστηρίζεται από ένα μεταξόνιο 2.680 mm. Το πλάτος είναι 1.865 mm, το μήκος 4.515 mm και το ύψος 1.645 mm, με αποτέλεσμα ένα σύνολο που προσφέρει αρκετό χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 591 λίτρα (VDA). Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν σε αναλογία 40:20:40 αυξάνοντας το χώρο για τις αποσκευές στα 1.780 λίτρα.

Kia Sportage

Τρία είναι τα διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού του νέου Kia Sportage. Αν και βασικό, το Dynamic προσφέρει πλήρη λίστα στοιχείων άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Ακολουθούν το Titanium και το GT-Line με σπορ αισθητική. Οι τιμές αρχίζουν από τα 31.190 ευρώ. H ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει 7 χρόνια εγγύηση.