image

Mazda CX-60 PHEV: Η ιαπωνική αρτιότητα στα SUV

Το πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο της Mazda για την ευρωπαϊκή αγορά είναι ταυτόχρονα το πιο ισχυρό που έχει κατασκευάσει ποτέ.

Το ολοκαίνουργιο CX-60 PHEV αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυνατοτήτων της Mazda. Ενσαρκώνοντας την «ιαπωνική δεξιοτεχνία εν κινήσει», το μεσαίο SUV ενσωματώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, την προσεκτική επιλογή των πολυτελών υλικών, την τεχνολογική αρτιότητα.

Αποτελώντας την ναυαρχίδα της Mazda και ταυτόχρονα το πιο σημαντικό μοντέλο που έχει παρουσιάσει εδώ και μία δεκαετία, το εντελώς νέο CX-60 PHEV αντιπροσωπεύει όλα όσα έχει ενσωματώσει η εταιρεία στο DNA της τα τελευταία 100 χρόνια. Από την εντυπωσιακή εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, μέχρι την τελειότερη μορφή της ιαπωνικής δεξιοτεχνίας και από πιο σύγχρονες καινοτομίες σε τεχνολογίες με ανθρωποκεντρική στόχευση, έως ένα plug-in hybrid σύστημα παγκόσμιας κλάσης.

Με την παρουσίαση του CX-60, η Mazda κάνει ένα ακόμα βήμα για την μείωση των εκπομπών ρύπων του στόλου της, προχωρώντας με σταθερά βήματα προς το στόχο της ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050.

Το νέο CX-60 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία σε όλο το δίκτυο Επισήμων Εμπόρων Mazda, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται στη χώρα μας το φθινόπωρο.

Kodo design: Κομψότητα και στιλ με τη μοναδική ματιά της Mazda

Το όμορφο και δυναμικό στιλ του νέου Mazda CX-60 PHEV εκφράζει την ευφυΐα και την κομψότητα της πιο πρόσφατης απόδοσης του Kodo design. Από την άλλη, η ιαπωνική έννοια του «Ma» που αντιπροσωπεύει την ηρεμία και την ξεχωριστή ομορφιά του άδειου χώρου, είναι συνυφασμένη με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του SUV, με κινητήρα εμπρός και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Αποτελώντας μία γνήσια δημιουργία της Mazda και έχοντας τις ρίζες του στην ιαπωνική κληρονομιά, το κομψό και ταυτόχρονα πολυτελές εσωτερικό του CX-60 PHEV, μας συστήνει περαιτέρω τις ιδέες του «Kaichou» - ένα στοιχείο το οποίο αναμειγνύει διαφορετικά υλικά και υφές, όπως το ξύλο σφενδάμου, το δέρμα νάπα, τα μοναδικά επεξεργασμένα ιαπωνικά υφάσματα και τις λεπτομέρειες χρωμίου, καθώς φυσικά και το «Musubu» – την τέχνη του δεσίματος που αποτέλεσε την έμπνευση για μια ειδικά λεπτομερή ραφή στον πίνακα οργάνων.

Η επεξεργασία της επένδυσης από ξύλο σφενδάμου αντανακλά την ιαπωνική αισθητική του «Hacho» – μία ασύμμετρη ισορροπία ή σκόπιμη ανομοιομορφία. Τα διαφορετικά σχέδια και τα νήματα των υφασμάτων ανταποκρίνονται με ευαισθησία στις αλλαγές του φωτός, δημιουργώντας - μέσα από την ιαπωνική τεχνική ραφής που ονομάζεται «Kakenui» - «κρεμαστές ραφές» με κενά μεταξύ των υφασμάτων επένδυσης, αποκαλύπτοντας μια λεπτομέρεια από το υλικό που βρίσκεται από κάτω.

Οι ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες της Mazda έχουν τελειοποιηθεί ώστε να εξυπηρετήσουν την οδηγική εμπειρία «Jinba-Ittai» και - περισσότερο από ποτέ - να καλύψουν τις προσωπικές ανάγκες του οδηγού. Το πρωτοποριακό σύστημα Mazda Driver Personalization αναγνωρίζει τον επιβάτη με το που κάθεται στη θέση του οδηγού και προσαρμόζει αυτόματα το χώρο του – τη θέση του καθίσματος, το τιμόνι, τους καθρέφτες, ακόμη και τις ρυθμίσεις ελέγχου ήχου και κλιματισμού – ώστε να ταιριάζει απόλυτα τόσο στη σωματική διάπλασή του όσο και στις προσωπικές του προτιμήσεις.

Υβριδική τεχνολογία στη σωστή διάσταση. Τίποτα περιττό.

Το CX-60 PHEV ηγείται του λανσαρίσματος στην Ευρώπη των plug-in υβριδικών μοντέλων της Mazda. Το σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο 2.5 βενζινοκινητήρα Skyactiv-G άμεσου ψεκασμού με έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα 100 kW, ένα εντελώς νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και μια ισχυρή μπαταρία, τάσης 355V και χωρητικότητας 17,8 kWh.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 327 ίππους (241 kW) και σε άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντας το CX-60 PHEV ως το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda. Το Mazda CX-60 PHEV προσφέρει άκρως εντυπωσιακές επιδόσεις, επιταχύνοντας από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα.

Mazda CX-60 PHEV

Το νέο υβριδικό SUV της Mazda δεν είναι απλά πανίσχυρο, αλλά παρουσιάζει εξαιρετικά περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια. Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου στον κύκλο WLTP ανέρχεται σε μόλις 1,5 λίτρο καυσίμου ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 σε 33 γρ./χλμ. Το Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 63 χλμ., σε ταχύτητες έως 100 χλμ/ώρα.

Η γκάμα κινητήριων συνόλων του CX-60 θα υποδεχθεί μελλοντικά δύο εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες, έναν diesel 3,3 λίτρων (σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 200 και 254 ίππων), τεχνολογίας ανάφλεξης DCPCI και έναν βενζίνης 3 λίτρων, E-Skyactiv.

Η οδηγική απόλαυση σε πρώτο πλάνο

Η αρθρωτή αρχιτεκτονική Multi-Solution Scalable Architecture του νέου Mazda CX-60 περιλαμβάνει αναρίθμητες βελτιώσεις που συνεισφέρουν στην εξαιρετικά δυναμική οδική συμπεριφορά του SUV. Υιοθετώντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Mazda, περιλαμβάνονται η κορυφαία ακαμψία του αμαξώματος που διασφαλίζει ότι ο οδηγός μπορεί να αισθάνεται την απόκριση του οχήματος χωρίς καμία καθυστέρηση, καθίσματα που διευκολύνουν κάθε επιβάτη να διατηρεί την ισορροπία ενώ το όχημα κινείται, αναρτήσεις που σταθεροποιούν τη θέση του οχήματος και ένα αποκλειστικό σύστημα της Mazda, τον Κινηματικό Έλεγχο Στάσης (KPC). Το σύστημα αυτό είναι σε θέση να ανιχνεύει τη διαφορά στις ταχύτητες μεταξύ των πίσω τροχών κατά τις στροφές, πατώντας ελαφρά τα φρένα στον εσωτερικό. Έτσι βελτιώνεται η σταθερότητα του αυτοκινήτου σε δύσκολες στροφές.

Mazda CX-60 PHEV

Σημαντική συνεισφορά στη δυναμική συμπεριφορά του Mazda CX-60 PHEV έχει η μπαταρία υψηλής τάσης. Τοποθετημένη μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα και όσο το δυνατόν χαμηλότερα εντός του αμαξώματος, χαρίζει στο CX-60 PHEV ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό, σε συνδυασμό με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης που ενσωματώνει τη μετάδοση της ροπής μεταξύ των αξόνων, προσδίδει στο αυτοκίνητο ανώτερα χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς, ανάλογα με τις κορυφαίες προτάσεις στην premium κατηγορία.

Ασφάλεια επιπέδου 5 αστέρων

Το ολοκαίνουργιο CX-60 PHEV διαθέτει ολοκληρωμένη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense της Mazda. Αποστολή τους να υποστηρίζουν τον οδηγό, παρέχοντας κορυφαίες επιδόσεις ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία και στοχεύοντας σε βαθμολογία ασφάλειας 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Το Mazda CX-60 είναι εξοπλισμένο με πολλά νέα συστήματα ασφάλειας: See-Through View - επόμενης γενιάς οθόνη προβολής 360ο που βελτιώνει την ορατότητα όταν το όχημα κινείται σε χαμηλές ταχύτητες, Turn Across Traffic Assist - SBS-R ανίχνευση πεζών, τήρηση λωρίδας έκτακτης ανάγκης, i-Adaptive Cruise Control (i-ACC), προειδοποίηση εξόδου οχήματος BSM.

Mazda CX-60 PHEV

Premium αίσθηση και εξατομίκευση σε κάθε έκδοση

Το νέο CX-60 PHEV διατίθεται σε πλήρη γκάμα εκδόσεων εξοπλισμού, που συνδυάζονται με επιπλέον πακέτα για ακόμη μεγαλύτερη εξατομίκευση.

  • Prime Line αποτελεί την ολοκληρωμένη πρόταση SUV αφού περιλαμβάνει πλήρη εξοπλισμό σε όλα τα επίπεδα: άνεση, ασφάλεια και σχεδίαση.
  • Exclusive Line συμπεριλαμβάνει επιπλέον στοιχεία πολυτέλεια όπως οι ζάντες αλουμινίου 20’ και η piano black μπροστινή γρίλια.
  • Ακολουθεί η έκδοση Homura που στα Ιαπωνικά σημαίνει πάθος. Το αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση εξαιρετικής άνεσης και κομψότητας με σπορ στοιχεία όπως οι μαύρες ζάντες 20’ και τα μαύρα διακοσμητικά στοιχεία.
  • Τέλος προσφέρεται η κορυφαία έκδοση Takumi που αποτελεί τον εκφραστή της Ιαπωνικής δεξιοτεχνίας και τελειότητας. Η ασυναγώνιστη ιαπωνική αισθητική, απογειώνεται μέσα από το Japanese premium εσωτερικό που το συναντάμε μόνο στο CX-60.

Για μεγαλύτερη εξατομίκευση προσφέρονται 4 πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού: Comfort Pack, Convenience & Sound Pack, Driver’s assistance Pack & Sunroof.

Mazda CX-60 PHEV