image

Ford Kuga PHEV: Σταθερά στην κορυφή

Το Ford Kuga στην Plug-In Hybrid εκδοχή του απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα.

Το επιβλητικό SUV της Ford έχει καταφέρει να ηγείται του ανταγωνισμού, καθώς πραγματοποίησε 28% περισσότερες ταξινομήσεις από το δεύτερο πιο δημοφιλές PHEV στην ευρωπαϊκή αγορά, το πρώτο δεκάμηνο του 2022. Με περισσότερα από 23.000 μοντέλα να έχουν παραδοθεί στους πελάτες, το Ford Kuga PHEV απολαμβάνει δικαίως την πρωτιά, την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι κρατά από το 2021.

Στην Ελλάδα, το πρώτο δεκάμηνο του 2022 βρήκε το Ford Kuga στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία D-SUV, χάρη τόσο στα εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά, όσο και στην πολύ συμφέρουσα εμπορική πολιτική της μάρκας.

Ford Kuga PHEV

Ένα για όλα

Το Ford Kuga προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις με μια πλειάδα εξηλεκτρισμένων κινητήρων βενζίνης και diesel. Αδιαμφισβήτητα όμως αυτή που συνδυάζει τις πιο συναρπαστικές επιδόσεις με την χαμηλότερη κατανάλωση και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης είναι η Plug-in Hybrid. Χωρίς να ξεχωρίζει έντονα από τις υπόλοιπες εκδόσεις αισθητικα, διαθέτει μοναδικά σχεδιαστικά γνωρίσματα που βρίσκονται στο εμπρός αριστερό φτερό και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, ενώ ένα μια θυρίδα κρύβει την υποδοχή φόρτισης και το σήμα “Plug-In Hybrid” αντίστοιχα.

Ford Kuga PHEV

Το σύστημα κίνησης του Ford Kuga PHEV περιλαμβάνει ένα θερμικό κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, φέρνοντας τα καλύτερα από δύο διαφορετικούς κόσμους, μέσα σε μόνο ένα αυτοκίνητο. Το SUV της Ford έχει έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης με χωρητικότητα 2.5 λίτρων με ισχύ 152 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 132 ίππων. Συνδυαστικά αποδίδουν 225 ίππους, με την κίνηση να μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ford Kuga PHEV

Οι 225 ίπποι επιταχύνουν με ζωηράδα το αυτοκίνητο (0-100 χλμ./ώρα σε 9,2’’, τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα), ενώ την ίδια στιγμή το Kuga διακρίνεται για την ησυχία που προσφέρει στην καμπίνα του. Η κατανάλωση, παρά τις δυναμικές επιδόσεις, είναι μόλις 1,0 – 1,3 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ στον κύκλο WLTP. Φυσικά το μοντέλο δεν υπόκειται σε καταβολή ετήσιων τελών κυκλοφορίας, καθώς η εκπομπή CO2 παραμένει μεταξύ 22 και 29 γρ./χλμ.

Ηλεκτροκίνηση όπου πραγματικά χρειάζεται

Η μπαταρία λιθίου των 14,4 kWh που κρύβεται μέσα στο Kuga φορτίζει σε περίπου 6 ώρες σε οικιακή παροχή και εξασφαλίζει αυτονομία 56 χιλιομέτρων ηλεκτρικής κίνησης. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πώς να αξιοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου, δηλαδή λειτουργεί σαν συμβατικό υβριδικό ξεκινώντας το αυτοκίνητο με ηλεκτρική ενέργεια για τα πρώτα μέτρα και συνεχίζοντας με βενζίνη

Ford Kuga PHEV

Παραδοσιακό Ford στο δρόμο

Το Kuga Plug-In Hybrid διατηρεί το πολύ καλό προφίλ που χαρακτηρίζει όλα τα Ford στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς. Στρίβει αποτελεσματικά ακόμη και σε γρήγορο ρυθμό, με την ανάρτηση να μην επιτρέπει μεγάλες κλίσεις στο αμάξωμα. Τιμόνι και φρένα φέρνουν καλή αίσθηση στον οδηγό και η απόλαυση σε μια ωραία για οδήγηση διαδρομή, είναι εγγυημένη. Το ίδιο απολαυστικό αποδεικνύεται και στον αυτοκινητόδρομο, όπου μπορεί να κρατήσει υψηλές ταχύτητες χωρίς κόπο. Η ποιότητα κύλισης κάνει το ταξίδι ευχάριστο, όπως και η ηχομόνωση που κρατά τον αεροδυναμικό θόρυβο, αλλά και τον θόρυβο του μοτέρ, έξω από την καμπίνα.

Ford Kuga PHEV

Εξαιρετικοί χώροι και υψηλή τεχνολογία

Στο εσωτερικό του Ford Kuga PHEV ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαφορετικά όργανα για την πληροφόρηση του οδηγού σχετικά με το σύστημα κίνησης και τους κινητήρες του οχήματος. Οι χώροι είναι εξαιρετικοί, αφού μέχρι και πέντε ενήλικες θα ταξιδέψουν άνετα, παίρνοντας μάλιστα και πολλές αποσκευές μαζί τους χάρη στο πορτμπαγκάζ των 581 λίτρων. Η μέγιστη χωρητικότητα του τελευταίου έχει μειωθεί μεν συγκριτικά με τις «απλές» εκδόσεις, αλλά παραμένει περισσότερο από ικανοποιητική. Τέλος, χώροι για μικροαντικείμενα υπάρχουν πολλοί, η ποιότητα των πλαστικών ικανοποιεί και με το παραπάνω, όπως και η συναρμογή τους.

Ford Kuga PHEV

To προηγμένο σύστημα πολυμέσων SYNC 3 της Ford, από το οποίο δεν λείπει απολύτως τίποτα. Φυσικά υποστηρίζονται τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το «παρών» δίνουν και οι γνωστές τεχνολογίες όπως σύνδεση smartphone με Bluetooth.

Ford Kuga PHEV

Στον εξοπλισμό εντυπωσιάζει το σύστημα FordConnect το οποίο επιτρέπει στο όχημα να είναι πάντα συνδεδεμένο. Η διαχείριση όλων των συστημάτων γίνεται πιο εύκολη και συνεργάζεται με την εφαρμογή FordPass για απομακρυσμένο έλεγχο όπως κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών, εκκίνηση κινητήρα, προθέρμανση εσωτερικού, εντοπισμό οχήματος και σταθμού φόρτισης, ελέγχου επιπέδου φόρτισης μπαταρίας και προγραμματισμού φόρτισης.

Μοναδικά προνόμια αγοράς

Ford Kuga PHEV

Έχοντας σαν όπλo του την υψηλή τεχνολογία, το νέο Ford Kuga Plug-In Hybrid είναι ένα οικογενειακό SUV το οποίο καταναλώνει ελάχιστασ, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, κορυφαία οδική συμπεριφορά και πάρα πολύ καλούς χώρους. Στα θετικά του χαρακτηριστικά πιστώνεται επίσης ο πολύ πλούσιος βασικός εξοπλισμός, αλλά και μια σειρά προνόμια τα οποία περιλαμβάνουν πολύ συμφέρον χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιτόκιο μόλις 2,99% πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975, 3 χρόνια δωρεάν συντήρηση και 5 χρόνια εγγύηση Ford Protect ή 100.000 χλμ. Η υβριδική μπαταρία συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ., ενώ, τέλος, μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας Ford Kuga Plug-in Hybrid με ένα κλικ εδώ.