Renault CAPTUR: Το απόλυτο Crossover

Renault CAPTUR: Το απόλυτο Crossover

Έχοντας σημειώσει τεράστια επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά, την οποία συνεχίζει ακόμα, το Renault CAPTUR αποτελεί ένα συναρπαστικό μοντέλο με μοναδικά χαρακτηριστικά. Στην Ελλάδα ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το 2021 από τους δημοσιογράφους αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο του κοινού.

Με δυναμική σχεδίαση, premium και πληθωρικό εσωτερικό, hi-tech τεχνολογίες και κορυφαία ασφάλεια, το Renault CAPTUR αποτελεί πρότυπο στην κατηγορία των B SUV.

image

Δυναμισμός που φαίνεται

Το αμάξωμα έχει κυρίαρχη παρουσία στο δρόμο, που τονίζεται από την κομψή και ταυτόχρονα δυναμική σχεδίαση.

Renault Captur

Εντυπωσιακό και σε απόλυτη αρμονία με το επιβλητικό αμάξωμα είναι και το εσωτερικό, με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια και premium υλικά και διάκοσμο. Η σχεδίαση “Smart Cockpit” περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων έως και 10,25 ίντσες, οθόνη πολυμέσων έως 9,3 ιντσών με τη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης πληροφοριών στην κατηγορία και την αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, που φιλοξενεί τον φουτουριστικό επιλογέα του «swift by wire» αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Renault Captur

Σε επίπεδο χώρων το Renault CAPTUR τοποθετείται στην κορυφή, καθώς πέντε επιβάτες θα φιλοξενηθούν με άνεση, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει κορυφαίο όγκο 536 λίτρων, με την μετακίνηση του πίσω καθίσματος, που σύρεται κατά μήκος (16 εκ.).

image

Πληθώρα εκδόσεων

Το Renault CAPTUR διαθέτει την πιο πλούσια γκάμα εκδόσεων της κατηγορίας, και όχι μόνο, με κινητήρες βενζίνης, διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG), mild hybrid MHEV και την προηγμένη έκδοση E-TECH plug-in hybrid.

Βασικός κινητήρας είναι το σύγχρονο σύνολο βενζίνης 1.0 TCe με turbo, που αποδίδει 100 ίππους στην έκδοση διπλού καυσίμου, ή 90 στην απλή έκδοση βενζίνης, και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο κινητήρας 1.0 TCe 100 LPG προσφέρει την ασφάλεια και όλες τις εγγυήσεις της Renault, με τεράστια οικονομία, χάρη στην, κατά 60% περίπου, χαμηλότερη τιμή του υγραερίου σε σχέση με αυτή της βενζίνης. Παράλληλα, εξασφαλίζει και ασυναγώνιστη αυτονομία της τάξης των 1.360 χιλιομέτρων, με το γέμισμα και των δύο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Renault Captur

Αμέσως επόμενη επιλογή βενζίνης αποτελεί ο υπερσύγχρονος, turbo, τετρακύλινδρος κινητήρας 1.3 Tce με 140 ίππους και ήπια υβριδική υποβοήθηση. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων, εξασφαλίζοντας μεγάλη οικονομία, αλλά και δυναμικές επιδόσεις.

Renault Captur

Η Plug-in υβριδική έκδοση E-TECH, εξοπλίζεται με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου και δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική απόδοση 160 ίππων. Το Renault CAPTUR E-TECH Plug-in μπορεί να διανύσει, αμιγώς ηλεκτροκίνητα, 50 χιλιόμετρα απόσταση με ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα, ή 65 χιλιόμετρα εντός πόλης. Με μέση κατανάλωση 1,5 λ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 που δεν θα ξεπερνούν τα 32 γρ./χλμ. είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής οικονομίας.

Renault Captur