image

Renault Clio: Διαχρονικό best seller με αιτία

Το Renault Clio ανήκει στα best seller της ευρωπαϊκής αγοράς γιατί συνδυάζει εμφάνιση, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια και πληθώρα κινητήριων εκδόσεων.

Μετά από 5 γενιές και εκατομμύρια ταξινομήσεις, το Renault Clio - best seller μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς στην κατηγορία των συμπαγών αυτοκινήτων- παρουσιάζεται πιο ώριμο από ποτέ.


Σχήμα σύγχρονο και ξεχωριστό

Εντυπωσιακό, με έντονη αισθητική ταυτότητα, το Renault Clio  γίνεται άμεσα διακριτό χάρη στα στάνταρ full LED φώτα σχήματος C εμπρός και τις πολλές δυναμικές λεπτομέρειες. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης συνθέτουν ένα μοντέλο μοναδικό για κάθε οδηγό, απόλυτα ταιριαστό με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.

 

Renault Clio

 



Η άνεση στο προσκήνιο

Το εσωτερικό του σύγχρονου Renault Clio χαρακτηρίζεται από την κομψότητα των γραμμών, την ποιότητα των υλικών και την πληρότητα του εξοπλισμού. Το σύνολο αποπνέει τη συναρπαστική αίσθηση της άνεσης και της πολυτέλειας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη μέχρι 10,25’’ μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του οδηγού, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής έως και 9,3’’ του συστήματος πολυμέσων Easy Link είναι τοποθετημένη κάθετα, για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια και εύκολο χειρισμό, προσφέροντας τη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης πληροφοριών στην κατηγορία.

Renault Clio

Το εντυπωσιακό σύστημα multimedia Easy Link ενσωματώνει λειτουργίες Android Auto ή Apple Carplay και δίνει τη δυνατότητα χειρισμού smartphone μέσω φωνητικών εντολών. Ταυτόχρονα προσφέρει live ενημέρωση για την κίνηση στο δρόμο καθώς και για τις τιμές των πρατηρίων καυσίμων στη διαδρομή, μέσω της Google. Προαιρετικά διατίθεται και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone.

Συστήματα που διευκολύνουν σημαντικά τον οδηγό, όπως η κάμερα 360°, το σύστημα Easy Park Assist για πανεύκολη στάθμευση και ο αυτόματος κλιματισμός είναι επίσης διαθέσιμα, μαζί με πολλές ακόμα ηλεκτρικές ευκολίες. Παράλληλα το Renault Clio διατίθεται με το σύστημα παραμετροποίησης των οδηγικών χαρακτηριστικών Multi-Sense, που είναι προσβάσιμο μέσα από το σύστημα infotainment και ρυθμίζει το χαρακτήρα του νέο Clio σε Eco, Sport και My Sense.

Renault Clio

Η εργονομία του ταμπλό και του εσωτερικού διασφαλίζουν μεγάλο χώρο για τους επιβάτες, ενώ αυτοί για τα καθημερινά αντικείμενα είναι πληθωρικοί σε αριθμό και μέγεθος. Ο χώρος αποσκευών, με όγκο 391 λίτρα, είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία και μπορεί να επεκταθεί με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Η προσεγμένη λειτουργία της ανάρτησης σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου, λόγω της εκτεταμένης ηχομόνωσης, εξασφαλίζουν χαλαρωτικές διαδρομές ανάλογες αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας. Ταυτόχρονα η σταθερότητα, τόσο στην ευθεία όσο και στις στροφές, επιτρέπουν τη δυναμική οδήγηση χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία των επιβατών.



Υπάρχει μία έκδοση για τον καθένα

Η ελευθερία επιλογής είναι πρωταγωνιστής στο Renault Clio. Το μοντέλο διατίθεται με την πιο πλήρη γκάμα κινητήρων της κατηγορίας, η οποία περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης (1.0 TCe 90), αλλά και διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου). Ο κινητήρας 1.0 TCe 100 LPG εξοπλίζεται με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης, χαρίζοντας στο γαλλικό best seller ασυναγώνιστη οικονομία και επιπρόσθετα εκπληκτική αυτονομία της τάξης των 1.200 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα.

Για όσους καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα με υψηλές ταχύτητες, η λύση του σύγχρονου κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 100 που αποδίδει 100 ίππους και 260 Nm ροπής είναι η ιδανική. Χάρη στο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αξιοποιούνται στο έπακρο οι δυνατότητες του κινητήρα, που παρουσιάζει επίσης εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις: Eκπομπές ρύπων από 107 γρ./χλμ. και μέση κατανάλωση καυσίμου 4,1-4,6 λτ./100 χλμ. Ταυτόχρονα εξασφαλίζει δυναμικές επιδόσεις, με τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ.

Renault Clio

Η γκάμα των διαθέσιμων μηχανικών μερών του νέου Renault Clio κορυφώνεται με την υβριδική έκδοση E-TECH, η οποία αντλεί τεχνολογία από την Formula 1. Εφοδιασμένη με έναν κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων, 2 ηλεκτροκινητήρες, αυτόματο κιβώτιο multi-mode και μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh, το υβριδικό σύνολο απόδοσης 140 ίππων, επιτρέπει στο Clio να κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα για το 80% των αστικών μετακινήσεών του, καταναλώνοντας 40% λιγότερο καύσιμο, σε σχέση με ένα συμβατικό σύνολο βενζίνης.



Κορυφαία οικονομία

Στο σύγχρονο Renault Clio  1.0 TCe 100 LPG το εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης παρέχεται δωρεάν, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακή οικονομία όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στη χρήση. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι καθώς η πλειονότητα των κινητήριων εκδόσεών του δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο καθημερινά. Έτσι, το Renault Clio είναι ιδανικό για κάθε ανάγκη αστικής μετακίνησης με το ελάχιστο δυνατό κόστος, αλλά και ικανό για άνετα ταξίδια και μεγάλες αποδράσεις. Αυτή την περίοδο το Renault Clio προσφέρεται με επιδότηση τιμής, περισσότερες λεπτομέρειες για την οποία μπορείτε να μάθετε στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομέων

Renault Clio