image

Τα εργαλεία του επαγγελματία αλλάζουν

Πολλές είναι οι εταιρείες επιβατικών αυτοκινήτων που κατασκευάζουν και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Τα οποία έχουν αρχίσει να μεταλλάσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Όσοι έχουν βρεθεί στη θέση του οδηγού ή του κατόχου ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου, έχουν σίγουρα βιώσει το συναίσθημα: τα οχήματα αυτά δεν είναι απλά μέσα μετακίνησης. Είναι ο χώρος δουλειάς, αυτός στον οποίο πολλοί εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας τους και στον οποίο πολλοί επιχειρηματίες βασίζουν την επιτυχία του επιτηδεύματός τους.

Με βάση τους αριθμούς

Συνήθως η απόκτηση ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου πραγματοποιείται μετά από ενδελεχή στάθμιση δεκάδων σημαντικών παραγόντων, με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά κριτήρια. Εδώ δεν έχει θέση η αίσθηση, η αισθητική, το θυμικό. Νούμερα και δεδομένα αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς είναι ζωτικής σημασίας «για να γίνει η δουλειά».

Ταυτόχρονα, ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο οφείλει να διαθέτει ένα όσο το δυνατόν πιο άνετο περιβάλλον οδήγησης, απαλλαγμένο από ιδιαιτερότητες και τερτίπια, το οποίο θα βοηθήσει τον οδηγό και τους χρήστες του να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πιεστικής καθημερινότητας με τη μικρότερη δυνατή σωματική και διανοητική επιβάρυνση.

Citroen e-Berlingo Van

Συνήθως, ανάλογα με τις ανάγκες που καλούνται να καλύψουν, προσφέρονται σε μια ή ακόμα και εκατοντάδες διαφορετικές εκδόσεις, καθώς ο ρόλος τους είναι να μεταφέρουν όχι μόνο άτομα, αλλά και χιλιάδες είδη αγαθών με ιδιαίτερες απαιτήσεις μεταφοράς και φόρτωσης. Ανοιχτά και κλειστά, με καθίσματα ή μη, διάφορες υπερκατασκευές και διαμορφώσεις, καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα τεράστιο εύρος χρήσεων -και το κάνουν με επιτυχία.

Η ηλεκτροκίνηση κατακτά και τους επαγγελματίες

Ειδικά στις αστικές μεταφορές, η ύπαρξη πλέον πολλών προτάσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητων ή plug in hybrid επαγγελματικών έρχεται να μειώσει σημαντικά τα έξοδα κίνησης και συντήρησης μια τεράστιας γκάμας επαγγελμάτων.

Citroen e-Berlingo Van

Τα ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά που κινούνται εντός πόλεως έχουν το πλεονέκτημα της μέγιστης αυτονομίας -η οποία επιτυγχάνεται σε αστικές συνθήκες- της πρόσβασης σε ένα μεγάλο δίκτυο φορτιστών και φυσικά την ευχέρεια να πραγματοποιούν πολλά μεν, αλλά και με πολλές στάσεις, χιλιόμετρα.

Χωρίς το θόρυβο λειτουργίας, με τη μεγάλη ροπή των ηλεκτρικών μοτέρ, το μικρότερο κόστος ενέργειας έναντι του καυσίμου και τα εξαιρετικά χαμηλά κόστη συντήρησης, τα ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα εξασφαλίζουν τεράστια ευκολία αλλά και οικονομία.