image

Νέο Hyundai Bayon: Οδηγεί στην απόλαυση

Ένα crossover τόσο πρακτικό όσο και δυναμικό, που κάνει κάθε καθημερινή διαδρομή αφορμή για απόλαυση. Αυτό είναι το νέο Hyundai Bayon.

Το Bayon (προφέρεται Μπέιον) δεν το μπερδεύεις εύκολα με τα κλασικά hatchback. Το ύψος του, στα 1.5 μέτρα είναι προφανώς αυξημένο, όπως και η απόσταση από το έδαφος στα 16,5 εκατοστά. Γεγονός που το καθιστά αρκετά πιο επιβλητικό από τα συμβατικά πεντάθυρα μοντέλα, αλλά όχι τόσο ογκώδες όσο τα SUV.

Hyundai Bayon


Συμπαγές και ευέλικτο, αυτό το κομψό και διαφορετικό crossover ξεχειλίζει από στιλ, high-tech λεπτομέρειες και μία απέριττη εμφάνιση του δίνουν μία ξεχωριστή παρουσία στο δρόμο.

Αισθητικά το μοντέλο ακολουθεί τη νέα τάση της μάρκας που χαρακτηρίζεται από τη φράση Sensuous Sportiness. Το αποτέλεσμα είναι τόσο ξεχωριστό όσο και σύγχρονο. Τα πιο χαρακτηριστικά του στοιχεία αποτελούν τα φωτιστικά σώματα δύο επιπέδων και η μεγάλη μάσκα εμπρός, οι έντονες ακμές που διατρέχουν τις πλευρικές επιφάνειες και τέλος τα κάθετα φώτα τύπου μπούμερανγκ στο πίσω μέρος.

Hyundai Bayon


Κορυφαία άνεση, πρακτικότητα και ευκολία


Το εσωτερικό είναι αφαιρετικό, σύγχρονο, υλοποιημένο με πλαστικά κορυφαίας συναρμογής και ιδιαίτερα εργονομικό. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 10,25 ιντσών, που συνδυάζεται με μια οθόνη πολυμέσων 8 ή 10,25 ιντσών ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού.

Hyundai Bayon


Οι σχεδιαστές της Hyundai έδωσαν έμφαση στην εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, εστιάζοντας σε αυτούς ως κυρίαρχο πλεονέκτημα της κατασκευής. Υπό αυτό το πρίσμα τα κατάφεραν αρκετά καλά, καθώς παρά το συμπαγές μήκος των 4,18 μέτρων το Bayon μπορεί κάλλιστα να παίξει το ρόλο του ενός οικογενειακού αυτοκινήτου.

Hyundai Bayon


Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 411 λίτρων και φυσικά μπορεί να επεκταθεί σημαντικά, με την ασύμμετρη αναδίπλωση του πίσω καθίσματος. Ένα πρακτικό όσο και έξυπνο χαρακτηριστικό αποτελεί η δυνατότητα κάθετης αποθήκευσης της εταζέρας του χώρου αποσκευών στο πίσω μέρος του καθίσματος, όταν πρέπει να αφαιρεθεί.

Hyundai Bayon


Ταυτόχρονα, το νέο Hyundai Bayon είναι πολύ καλά εξοπλισμένο, κατά βάση με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, ανεξαρτήτως έκδοσης εξοπλισμού. Συνολικά τρία διαφορετικά επίπεδα είναι διαθέσιμα: Exclusive, Premium και Distinctive. Από τη βασική εκδοχή μάλιστα, ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες στάθμευσης και πολλά ακόμα στοιχεία.


Συνδεδεμένο και σύγχρονο


Η Hyundai προσφέρει την εφαρμογή Bluelink® Connected Car Services, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να επικοινωνεί απομακρυσμένα με τον αυτοκίνητο, ενώ μέσω της δωρεάν πενταετούς συνδρομής στο πακέτο υπηρεσιών LIVE Services της Hyundai, το σύστημα πλοήγησης επιτρέπει να βρίσκετε διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, να ενημερώνεστε με live δελτία κυκλοφορίας και να συγκρίνετε τιμές καυσίμου.

Hyundai Bayon


Δυναμισμός και πληθώρα επιλογών


Τρεις σύγχρονοι κινητήρες αποτελούν το «οπλοστάσιο» επιδόσεων του νέου Hyundai Bayon. Τη βασική έκδοση κινεί ένα σύνολο με κυβισμό 1.197 cc και 4 κυλίνδρους, που αποδίδει ισχύ 84 ίππους. Σε συνδυασμό με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, προσφέρει πλήρη έλεγχο και αβίαστη ροπή. Χάρη στο προηγμένο Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας ERS, προσφέρει επίσης πρωτόγνωρη οικονομία.


Η έκδοση 100 ίππων του 1.0 Turbo-GDi με τεχνολογία CVVD, συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων 7DCT. Ο ίδιος κινητήρας προσφέρεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, με το έξπυνο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων iMT ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7-DCT.

Hyundai Bayon


Κορυφαία επιλογή αποτελεί ο τρικύλινδρος 1.0 Turbo GDI κινητήρας με τεχνολογία CVVD και ισχύ 120 ίππων, που συνδυάζεται με την υβριδική τεχνολογία 48V. Προσφέρεται με 6-τάχυτο κιβώτιο 6iMT ή ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT).

Το χαμηλό βάρος αποτελεί πλεονέκτημα και στο επίπεδο της κατανάλωσης, με τιμές από 5,4 – 5,7 λίτρα και εκπομπή CO2 από 122-129 γρ./χλμ. Που σημαίνει ότι κάποιες εκδόσεις εξοπλισμού δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Hyundai Bayon


Με τιμές που ξεκινούν από τις 15.990 ευρώ, το νέο Hyundai Bayon εντυπωσιάζει και με το κορυφαίο value for money που προσφέρει. Είναι ένα χαρισματικό σε πολλά επίπεδα crossover, το οποίο υποστηρίζεται επιπρόσθετα από πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων.