image

Volvo XC40 Recharge P8: Το μέλλον των premium compact SUV

Πολλαπλά βραβευμένο και εμπορικά πετυχημένο, το Volvo XC40 συνεχίζει να αποτελεί και στην αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή Recharge P8, την επιτομή του premium compact SUV.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας από τη Volvo, το XC40 Recharge P8, διατηρεί αναλλοίωτο το DNA ποιότητας και πολυτέλειας όπως την αντιλαμβάνονται οι Σκανδιναβοί, δηλαδή χωρίς υπερβολές και με ένα στιλ που παραμένει γοητευτικά μοναδικό σε βάθος χρόνου.

Volvo XC40 Recharge P8

Απαράμιλλη ποιότητα και πρακτικότητα

Το Volvo XC40 Recharge P8 έχει μήκος 4.425 χλστ., με μακρύ μεταξόνιο που υπερβαίνει οριακά τα 2,7 μ., κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρυχωρία του θαλάμου επιβατών και για καλό «πάτημα» στον δρόμο. Αξιοσημείωτη για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι και η χωρητικότητα του πορτ - μπαγκάζ. Φτάνει -με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση- στα 419 λίτρα. Ταυτόχρονα, κεφαλαιοποιώντας την ευφυή διάταξη των ηλεκτρικών μερών, η Volvo προσφέρει και ένα ακόμα χώρο αποθήκευσης κάτω από το εμπρός καπό, με όγκο 31 λίτρων.

Volvo XC40 Recharge P8

Μπαίνοντας μέσα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volvo, αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη κιόλας ματιά, πως έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. H έμφαση στη λειτουργικότητα και στην ποιότητα των υλικών, σε συνδυασμό με τη χρήση περιβαλλοντικά βιώσιμων υλικών εντυπωσιάζουν. Η εσωτερική μοκέτα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό, έχει όμως υφή και όψη υψηλής ποιότητας υφάσματος.

Volvo XC40 Recharge P8

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν πλήρη και λειτουργικό ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ενώ μια κάθετη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών 9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, που παραπέμπει σε Tablet, αποτελεί το κέντρο χειρισμού του συστήματος ήχου και πολυμέσων.

Volvo XC40 Recharge P8

Το XC40 προσφέρει μια πανέξυπνη εσωτερική διαρρύθμιση, που εξασφαλίζει περισσότερο λειτουργικό χώρο αποθήκευσης στις πόρτες, με συρτάρια κάτω από τα καθίσματα, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των κινητών τηλεφώνων, έναν πτυσσόμενο γάντζο για μικρές τσάντες και ένα αφαιρούμενο καλαθάκι αχρήστων στο ντουλαπάκι ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα.

Ιδανική επικοινωνία και συνδεσιμότητα

Στο Volvo XC40 Recharge P8 η ενσωμάτωση του Google Assistant κυριολεκτικά λύνει τα χέρια κάθε οδηγού. Μέσω απλών φωνητικών εντολών σε καθομιλουμένη και ενός γνώριμου interface, μπορείτε να ελέγξετε το σύστημα Infotainment και να παραμείνετε σε online επαφή με τους πάντες.

Volvo XC40 Recharge P8

Το Google Maps εξασφαλίζει πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο και αυτόματο επανασχεδιασμό διαδρομής, ενώ υπάρχει άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές του Google Play Store. Για στιγμές ευεξίας και χλάρωσης, φροντίζει το κορυφαίο ηχοσύστημα Harman Kardon με την απόλυτα πιστή αναπαραγωγή κάθε μουσικού θέματος.

Volvo XC40 Recharge P8

Ταυτόχρονα κάθε νέα ψηφιακή δυνατότητα στη μέλλον θα γίνεται αυτόματα κτήμα σας, καθώς το Volvo XC40 Recharge P8 είναι σχεδιασμένο για να να λαμβάνει αυτόματες ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις, ώστε να βελτιώνεται διαρκώς και εσείς να είστε πάντα συνδεδεμένοι.

Εντυπωσιακή δύναμη σε απόλυτο έλεγχο

Το ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge P8 έχει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με συνολική απόδοση 408 ίππων και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η εμβέλεια του Ρ8 είναι μεγαλύτερη από 400 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Στο δρόμο, το Volvo XC40 Recharge P8 αποδεικνύεται απίστευτα στιβαρό με αναρτήσεις που αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο για την κορυφαία οδική συμπεριφορά, όσο και την αντίστοιχη άνεση που προσφέρουν.

Volvo XC40 Recharge P8

Η επιτάχυνση των μόλις 4,9 δλ. από 0-100 χλμ./ώρα αποτελεί την απόδειξη των εκρηκτικών επιδόσεων του μοντέλου, οι οποίες όμως συνδυάζονται με απόλυτο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες και πρωτόγνωρη ευκολία.

Είτε στις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης, είτε σε πολύωρες διαδρομές, κάθε μετακίνηση με το Volvo XC40 Recharge P8 αποτελεί μια απολαυστική εμπειρία, χάρη στα πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου και το εξαιρετικό φιλτράρισμα των κραδασμών. Οι Σουηδοί πέτυχαν διάνα με το νέο το Volvo XC40 Recharge P8, προσφέροντας ένα μοντέλο – ορόσημο για την άκρως απαιτητική κατηγορία των ηλεκτρικών premium compact SUV.

Η επιλογή ενός βιώσιμου μέλλοντος

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα της βιωσιμότητας του πλανήτη. Αξιοποιώντας ενέργεια της οποία ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, σηματοδοτούν την αποδέσμευσή μας από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα.

Volvo XC40 Recharge P8

Ταυτόχρονα, το κόστος αγοράς τους είναι πλέον απόλυτα λογικό, στα 52.020 ευρώ για το Volvo XC40 Recharge P8 αν συνυπολογίσουμε την επιδότηση του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Επίσης τα κόστη χρήσης και συντήρησης είναι εντυπωσιακά μειωμένα συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο που διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Volvo XC40 Recharge P8

Με τα παραπάνω δεδομένα, το νέο Volvo XC40 Recharge P8 απευθύνεται τόσο στο συναίσθημα, όσο και στη λογική των οδηγών, ενώ με 8 έτη εγγύηση για τις μπαταρίες του, service 3 ετών, 5 χρόνια εγγύηση μηχανικών μερών και μικτή ασφάλεια 3 ετών την οποία ο πελάτης μπορεί να αφαιρέσει εφόσον δεν την επιθυμεί, απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του από κάθε δεύτερη σκέψη.