ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Moντέλο από το Σουδάν φιλά την σύζυγό της σε εξώφυλλο και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κατά της ομοφοβίας


Μάρθα Κουμπάνη

1 Δεκεμβρίου 2020

Moντέλο από το Σουδάν φιλά την σύζυγό της σε εξώφυλλο και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κατά της ομοφοβίας

Η βρετανική έκδοση του περιοδικού μόδας Elle κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό νέο εξώφυλλο που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για την ομοφοβία και τον αντίκτυπο της. Στο εξώφυλλο του Ιανουαρίου, η Aweng Ade-Chuol από το Σουδάν φιλά τη σύζυγό της, Alexus, την οποία παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Ade-Chuol, η οποία γεννήθηκε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Κένυα, αφού οι γονείς της εγκατέλειψαν τον εμφύλιο πόλεμο στο Σουδάν, ανακαλύφθηκε από έναν πράκτορα μοντέλων ενώ εργαζόταν σε McDonald's στο Sydney. Το 20χρονο μοντέλο, που εδρεύει στο Λονδίνο, είπε ότι αποφάσισε να κάνει το εξώφυλλο αφού υπέστη ένα χείμαρρο ομοφοβικής κακοποίησης - κυρίως από τη σουδανική κοινότητα - μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης της που οδήγησε ακόμη και σε μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας.


Η Ade-Chuol λέει στο Elle: «Παντρευτήκαμε και ολόκληρος ο κόσμος, κυριολεκτικά ολόκληρη η κοινότητά μου, ήθελαν να πεθάνω με κάποιον τρόπο… Λίγους μήνες αργότερα, προσπάθησα (να αυτοκτονήσω). Ήταν πραγματικά παράλογο, γιατί υποσυνείδητα ένιωσα ότι ίσως εξαντλήθηκα από το γεγονός ότι είχαμε παντρευτεί. Είναι ακόμα μια ολόκληρη συζήτηση τώρα, όπως, "Τόλμησε να παντρευτεί μια γυναίκα;". Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι λένε οι άνθρωποι, και υπήρχαν ταμπλόιντ και εφημερίδες πίσω στο Σουδάν… Ήταν ένα ολόκληρο ζήτημα και αντικείμενο σχολιασμού. Με το πολιτικό κλίμα που επικρατεί, αλήθεια πιστεύεις πραγματικά ότι ο γάμος μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σου τώρα; Ήταν λυπηρό, γιατί ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου και δεν με άφησαν να την απολαύσω».

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.