WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θέλετε πιο δυνατά οστά; Εντάξτε αυτές τις τροφές στο διαιτολόγιό σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Σεπτεμβρίου 2020

Θέλετε πιο δυνατά οστά; Εντάξτε αυτές τις τροφές στο διαιτολόγιό σας

Τα οστά υποστηρίζουν το σώμα μας. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να διατηρούνται υγιή, ανθεκτικά και ισχυρά. Ως εκ τούτου, εδώ είναι απαραίτητα τρόφιμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας εάν θέλετε τα οστά σας να είναι ισχυρότερα.

Πολλοί είναι οι λόγοι που κατατάσσουν τα οστά ως ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματός μας, δεμένου ότι μας στηρίζουν στην κυριολεξία. 

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό είναι σημαντικό να διατηρούμε τα οστά υγιή και ισχυρά. Και ευτυχώς μπορούμε να προσφέρουμε πολλά απλά επιλέγοντας μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δούμε ποιες τροφές πρέπει να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας, για να έχουμε πάντα ανθεκτικά οστά.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Ό,τι είναι πράσινο, φυλλώδες και είναι λαχανικό, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στη διατροφή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που όχι μόνο βοηθούν στο να έχετε ισχυρά οστά, αλλά συμβάλουν και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. 

Σόγια

Η σόγια είναι πάντα μια προσθήκη φιλική προς τα οστά στη διατροφή σας, χάρη στο ότι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μισσούρι έδειξε ακόμη και ότι οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που καταναλώνουν προϊόντα με βάση τη σόγια αποδείχθηκε ότι είχαν ισχυρότερα οστά.

Σπόροι κολοκύθας

Μια καλή πηγή μαγνησίου που βοηθά στο σχηματισμό των οστών, οι σπόροι κολοκύθας θα πρέπει επίσης να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή σας. Στην πραγματικότητα, η υψηλή πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την οστική πυκνότητα και να μειώσετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Σαρδέλες

Η σαρδέλα καταναλώνεται ευρέως σε διάφορα μέρη του κόσμου, είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β12, βιταμίνης D, ψευδαργύρου και φωσφόρου, που συμβάλλουν στην οικοδόμηση των οστών και τη διατήρησή τους.

Γιαούρτι 

Αν δεν πίνετε γάλα, μπορείτε να επιλέξετε ένα γιαούρτι που έχει τουλάχιστον το ασβέστιο που έχει ένα φλιτζάνι γάλα. Ακόμα και αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη μπορείτε ενδεχομένως να φάτε γιαούρτι και σκληρά τυριά χωρίς πρόβλημα. 

Η διατροφή και η συνετή άσκηση πρέπει να είναι καθημερινότητα, ώστε να φροντίζουμε ολοκληρωμένα και σωστά τον οργανισμό μας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.