WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ακολουθήστε τον "κανόνα των έξι λεπτών" για να απογειώσετε τη σεξουαλική σας διάθεση


21 Φεβρουαρίου 2020

Ακολουθήστε τον "κανόνα των έξι λεπτών" για να απογειώσετε τη σεξουαλική σας διάθεση

H ιδέα του χαλαρού σεξ και με διάρκεια μπορεί να ακούγεται ελκυστική, όμως ποιος έχει πραγματικά τον χρόνο ή την ενέργεια; 

Αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να δεσμευτείτε για μια νύχτα ταντρικού σεξ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε μια πολύ πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή - και το μόνο που χρειάζεστε είναι έξι επιπλέον λεπτά. 

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι θέλουν λίγο επιπλέον παιχνίδια πριν και μετά το σεξ. Οι επιστήμονες μελέτησαν 1500 Καναδούς ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι όλων των σεξουαλικών σχέσεων που συμμετείχαν σε προκαταρκτικά (δηλαδή φιλιά, αγκαλιές, ερωτικά παιχνίδια), τα οποία κράτησαν τουλάχιστον έξι λεπτά, ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι μετά το σεξ, σε σχέση με εκείνους που πήγαν κατευθείαν στην πράξη. Και ένας ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ατόμων ήταν ακόμα πιο ικανοποιημένοι όταν συμμετείχαν σε χάδια και αγκαλιές μετά το σεξ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι ειδικοί ονομάζουν αυτή τη διαδικασία: κανόνα των έξι λεπτών. Γιατί όμως έξι λεπτά; Γιατί τόσος χρόνος χρειάζεται για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη σεξουαλική επαφή. Επίσης έξι λεπτά ερωτικού παιχνιδιού χρειάζονται για να αυξηθεί η ικανοποίηση και στα δυο φύλα. 

Έτσι την επόμενη φορά που θα κάνετε σεξ, σκεφτείτε να διαθέσετε λίγο επιπλέον χρόνο…

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.