COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό ριζότο με στρείδια


JTeam

7 Αυγούστου 2022

Ζουμερό ριζότο με στρείδια
https://www.lacucinaitaliana.it
Ένα από τα διασημότερα πιάτα της ιταλικής κουζίνας που δεν χρειάζεται πάνω από 25 λεπτά μαγείρεμα,

Το πιο νόστιμο ριζότο γεμάτo γεύση με κρεμώδη υφή ιδανικό για να το μαγειρέψετε σήμερα το βράδυ και να καλέσετε φίλους στο σπίτι.

Υλικά

320 γρ. ρύζι

100 γρ βούτυρο

100 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος

30 γρ. κρεμμύδι

500 ml αφρώδη οίνο

Μαϊντανός

Λεμόνι

Ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα στρείδιαμ τα αφαιρούμε από τα από το κέλυφος και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τα σκεπάζουμε με τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όσο ετοιμάζουμε το ριζότο.

Χτυπάμε το βούτυρο με 10 γρ χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι να πάρει μια βράση, σβήνουμε και την κρατάμε ζεστή. Ψιλοκόβουμε ένα κλωνάρι μαϊντανό και το ανακατεύουμε το με 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι.

Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα το σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ύστερα προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο, ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να περιχύνουμε με βραστό ζωμό λαχανικών. Συνεχίζουμε πάντα το ανακάτεμα και ρίχνοντας μέσα τον απαραίτητο ζωμό.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα και ανακατεύουμε. Τέλος μοιράζουμε το ριζότο στα πιάτα, συμπληρώνουμε με στρείδια και από πάνω ρίχνουμε το λάδι μαϊντανού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.