Έτσι θα είναι τα τρακτέρ του μέλλοντος! (pics & vids)

Πέτρος Σηφαλάκης
Έτσι θα είναι τα τρακτέρ του μέλλοντος! (pics & vids)
H Kubota μας αποκαλύπτει το όραμά της για τα σύγχρονα τρακτέρ, με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο που ονομάζεται X-Tractor και μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Όλα τα οχήματα προχωρούν τεχνολογικά και το ίδιο ισχύει και για τα τρακτέρ. Τα σύγχρονα μηχανήματα έχουν πάρα πολλά συστήματα, ανέσεις και μηχανισμούς που διευκολύνουν τη δουλειά τους, κάτι που δεν συναντούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Η Kubota λοιπόν φτιάχνει το X-Tractor για να μας δείξει πως φαντάζεται τα μοντέλα της στο κοντινό μέλλον και με αυτό τον τρόπο γιορτάζει και τα 130 χρόνια ιστορίας της.

Το τρακτέρ του μέλλοντος

Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, το X-Tractor μπορεί να οδηγηθεί μόνο του ακόμη και σε δύσκολα σημεία και αυξομειώνει το ύψος του τρακτέρ ανάλογα με τις ανάγκες. Οι τροχοί έχουν δώσει τη θέση τους στις τέσσερις ερπύστριες, για να είναι πραγματικά ασταμάτητο και αν η πρόσφυση χαθεί και πάλι, η απόσταση από το έφδαφος μειώνεται το ελάχιστο δυνατό ώστε να πέσει το κέντρο βάρους.

Το τρακτέρ του μέλλοντος στην παρουσίασή του.

Φυσικά, όπως επιτάσσουν οι καιροί, είναι ηλεκτροκίνητο, με έναν κινητήρα σε κάθε ερπύστρια και με τη χρήση των ηλεκτροκινητήρων, το τρακτέρ στρίβει, χωρίς να καθιστά απαραίτητη τη χρήση ενός τιμονιού. Στο πάνω μέρος του X-Tractor έχει τοποθετηθεί και ένα πάνελ για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας. Η Kubota λέει ότι στο μέλλον η πλειονότητα των γεωργικών εργασιών θα γίνονται αυτόματα από τα τρακτέρ, τα οποία θα είναι πλέον οχήματα υψηλής τεχνολογίας και «νοημοσύνης» που θα μπορούν να εκτελούν εντολές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!