Aston Martin DBS Superleggera Volante: Όνειρο θερινής νυκτός! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Aston Martin DBS Superleggera Volante: Όνειρο θερινής νυκτός! (pics)
Το απόλυτο καλοκαιρινό μοντέλο είναι γεγονός, ωστόσο με κόστος που αγγίζει τα 300.000 ευρώ παραμένει σκέτο... όνειρο.

Κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζει η Aston Martin, αποτελεί κάτι σαν έργο τέχνης, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την εντυπωσιακή DBS Superleggera Volante. Παρατηρώντας τη νέα δημιουργία της αγγλικής φίρμας, είναι σίγουρο ότι ακόμη και ο Τζέιμς Μποντ θα έμενε άφωνος, χωρίς κάποια από τις χαρακτηριστικές ατάκες του να μπορεί να περιγράψει επαρκώς το 2+2 cabrio μοντέλο της Aston Martin.

Η σχεδίαση της Aston Martin DBS Superleggera Volante είναι υπεράνω πάσης αισθητικής, με την υφασμάτινη οροφή να είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικής ποιότητας υλικά, ενώ διαθέτει 8 στρώσεις ηχομονωτικών υλικών, για κορυφαία ηχομόνωση της καμπίνας των επιβατών. Παράλληλα, για τις επενδύσεις δέρματος που κυριαρχούν στο εσωτερικό της DBS Superleggera Volante, τα λόγια είναι περιττά, καθώς η ποιότητα είναι αυτή που περιμένεις από ένα μοντέλο της Aston Martin.

Σε ότι αφορά στην «καρδιά» του αγγλικού μοντέλου, συναντάμε τον V12 twin turbo κινητήρα των 5,2 λίτρων, με απόδοση 725 ίππων και 900 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων της ZF για κορυφαίες επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα κοντά στα 340 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή σε συνδυασμό με την εξάτμιση, η οποία διαθέτει 4 απολήξεις, παράγει έναν ήχο σκέτη... απόλαυση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η οροφή της DBS Superleggera Volante διατίθεται σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ η τιμή για το εντυπωσιακό μοντέλο της Aston Martin δικαιώνει τον τίτλο μας περί «ονείρου θερινής νυκτός», καθώς στη Μ.Βρετανία έχει ως εκκίνηση τις 247.500 λίρες, στη Γερμανία τα 295.500 ευρώ και στις ΗΠΑ τα 329.100 δολάρια. Και μπορεί το καλοκαίρι να έρχεται, ωστόσο από ότι φαίνεται η Aston Martin DBS Superleggera Volante δεν είναι για όλους... Αδικίες της ζωής!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!