Τα δέκα φθηνότερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς (pics)

Gazzetta team
Τα δέκα φθηνότερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς (pics)
Όποιος χρειάζεται ένα «εργαλείο» πόλης με χαμηλό κόστος αγοράς, θα πρέπει να στραφεί στα δέκα παρακάτω μοντέλα, τα οποία είναι τα φθηνότερα που μπορεί να αγοράσει στην Ελλάδα.

Σήμερα, τα φθηνά αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα του παρελθόντος. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία υποχρεώνει τους κατασκευαστές να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε μερικά στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας για να πάρουν έγκριση κυκλοφορίας, όπως είναι το ABS, το ESC (ή ESP, σύστημα ελέγχου της ευστάθειας) μαζί με έναν αριθμό αερόσακων.

Οπότε, πλέον δεν είναι «λύση ανάγκης» να αγοράσεις ένα τέτοιο μοντέλο! Ψάχνουμε ανάμεσα στις μάρκες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και βρίσκουμε τα δέκα φθηνότερα αυτοκίνητα, για τα οποία πληρώνουμε λίγα και παίρνουμε πίσω πολλά περισσότερα. Δείτε τα!

SEAT Mii

Τιμή: 8.540€

Με αρχική τιμή τις 8.540€, το SEAT Mii είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Κινείται από έναν τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα του ενός λίτρου, με μέγιστη απόδοση τους 60 ίππους και έχει άνετους χώρους για τέσσερα άτομα, συγκριτικά και με άλλα μοντέλα της κατηγορίας του.

Skoda Citigo

Τιμή: 8.980€

Η παραδοσιακά Value for Money εταιρεία από την Τσεχία, η Skoda, προσφέρει το Citigo με μόλις 8.980€. Ισχύουν ο,τι και για το Mii στο κομμάτι του κινητήρα και των χώρων, αφού πρόκειται για «κοινά» μοντέλα του Volkswagen Group.

Dacia Sandero

Τιμή: 9.490€

Με μέγεθος που ακροβατεί ανάμεσα στα μίνι και τα supermini, το Sandero της Dacia είναι μια τίμια πρόταση με χαμηλό κόστος. Ακόμη και στην πλουσιότερη έκδοση Style, στοιχίζει 10.230€, δηλαδή λιγότερα από το βασικό Picanto της δέκατης θέσης. Η τιμή εκκίνησης είναι τα 9.490€ και κοινός παρονομαστής ο 1.000άρης βενζίνης με τους 75 ίππους.

Volkswagen up!

Τιμή: 9.620€

Το τρίτο αυτοκίνητο της «παρέας», μαζί με τα SEAT και Skoda παραπάνω, βρίσκεται και εκείνο στη δεκάδα των φθηνότερων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς. Όπως σωστά μαντέψατε, ισχύουν και για αυτό τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το SEAT και το Skoda σε κινητήρα και αμάξωμα.

Hyundai i10

Τιμή: 9.980€

Το πολυτάλαντο μικρό της Hyundai είναι όμορφο σχεδιαστικά, ασφαλές και με αξιοπρεπές πρόσωπο στο δρόμο. Καταφέρνει να παίξει άριστα το ρόλο του «εργαλείου» για την πόλη και είναι πολύ ευέλικτο, αλλά και άνετο. Συνδυάζεται με πολύ καλή τιμή, εγγύηση πέντε ετών και ένα αξιόπιστο μοτέρ βενζίνης ενός λίτρου και 66 ίππων.

Skoda Fabia

Τιμή: 9.980€

Η Fabia με τον 1.0 MPI των 75 ίππων είναι μια πάρα πολύ καλή λύση στα «φθηνά» αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς, αφού όπως μπορείτε να δείτε είναι το μόνο supermini στη λίστα. Όλα τα υπόλοιπα, είναι μια κατηγορία κάτω, όμως η τιμή της είναι αυτή λόγω μιας προσφοράς που «τρέχει» αυτή την περίοδο. Οπότε, βιαστείτε!

Mitsubishi Space Star

Τιμή: 9.990€

Το Mitsubishi Space Star είναι... αστέρι στο κομμάτι των χώρων και από το εσωτερικό του, το μπερδεύεις με αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Αναμφίβολα, κάτι πολύ σημαντικό για ένα καθημερινό όχημα! Πρόσφατα, η Mitsubishi λάνσαρε και την έκδοση Inform, που κοστίζει 9.990€ και φοράει ένα χιλιάρι μοτέρ βενζίνης των 70 ίππων.

Toyota Aygo

Τιμή: 10.170€

Είναι φθηνό, ευέλικτο στην πόλη και... Toyota, με το τελευταίο να λέει πολλά στους Έλληνες αγοραστές αυτοκινήτου. Το Aygo είναι μια πολύ καλή πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις μας και εφοδιάζεται με το γνωστό κινητήρα του ενός λίτρου, με τεχνολογία VVT-i και 68 ίππους ισχύ. Στα συν η εξαετής εγγύηση.

Kia Picanto

Τιμή: 10.290€

Με ασφαλή οδική συμπεριφορά, καλό επίπεδο εξοπλισμού από τη βασική έκδοση και όμορφη σχεδίαση αμαξώματος, το Kia Picanto είναι ολοκληρωμένο και σύγχρονο. Κινείται από το ίδιο μοτέρ που φοράει και το Hyundai i10, του ενός λίτρου με τους 66 ίππους και όπως το «αδερφάκι» του, έχει καλούς χώρους. Το Kia όμως έχει κι ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα, αυτό της εργοστασιακής εγγύησης των επτά ετών!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!