Έφυγε από τη ζωή η «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ (vids) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Έφυγε από τη ζωή η «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ (vids) 
Η Σαμπίν Σμιτζ, διάσημη οδηγός αγώνων και πρώην παρουσιάστρια του βρετανικού σόου Top Gear, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 51 της χρόνια.

Από το 2017 γνωρίζουμε ότι η Σαμπίν Σμιτζ αντιμετωπίζει τη σκληρή ασθένεια του καρκίνου. Η διάσημη οδηγός αγώνων το ανακοίνωσε δημόσια και έκτοτε, παλεύει για την αποκατάσταση της υγείας της. Περίπου τέσσερα χρόνια μετά, η «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ έχασε τη μάχη και τελικά, έφυγε από τη ζωή στα 51 της χρόνια.

H Γερμανίδα οδηγός έτρεχε σε αγώνες με τη BMW, αλλά και με την Porsche. Μάλιστα έμεινε στην ιστορία ως η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ, έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες αντοχής στον κόσμο.

Μετά από αυτό της το επίτευγμα πήρε και τον τίτλο της «βασίλισσας» στην «Πράσινη Κόλαση», όπως ονομάζεται εναλλακτικά η γνωστή πίστα στη Γερμανία. Μάλιστα δεν το κατάφερε μόνο μια φορά. Κέρδισε και το 1996 και το 1997, οδηγώντας μια BMW M3.

Εκτός από τη θητεία της στους αγώνες, η Σαμπίν Σμιτζ ήταν και μια διάσημη παρουσιάστρια. Βρισκόταν στην ομάδα του βρετανικού Top Gear, διάσημου σόου στο BBC και είχε συνεργαστεί με τους κορυφαίους στο χώρο. Στη διάρκεια της ζωής της υπολογίζεται ότι έχει κάνει πάνω από 20.000 γύρους στο Νίρμπουργκρινγκ.

Με τέτοια εμπειρία ήξερε την πίστα σαν το σαλόνι του σπιτιού της, ίσως και καλύτερα. Εδώ και χρόνια οδηγούσε κάποια από τα γνωστά «ταξί» του Νίρμπουργκρινγκ, αυτά που πληρώνει το κοινό για να τους κάνει έναν γύρο στη γνωστή πίστα, πάντα με το γκάζι στο πάτωμα.

Έχει μπει στην «Πράσινη Κόλαση» με κάθε λογής όχημα, ακόμη και με ένα Ford Transit όπως βλέπουμε στα βίντεο που ακολουθούν. Καλό παράδεισο, Σαμπίν!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!