Η νέα ναυαρχίδα της Dacia έρχεται το 2025 (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η νέα ναυαρχίδα της Dacia έρχεται το 2025 (pics)
Ένα πρωτότυπο με το όνομα Bigster μας... προϊδεάζει για το νέο μεγάλο μοντέλο της Dacia το οποίο το περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο ρόλος της Dacia μέσα στο γκρουπ της Renault είναι να δίνει τίμιες, φθηνές προτάσεις στο αγοραστικό κοινό με υψηλή σχέση τιμής-αξίας. Το Duster αυτή τη στιγμή αναλαμβάνει το ρόλο του κορυφαίου μοντέλου της μάρκας τόσο σε επίπεδο τιμών, όσο και τοποθέτησής του στην γκάμα. Ωστόσο στα επόμενα χρόνια, τα πράγματα δεν θα παραμείνουν ίδια.

Η Dacia μας παρουσιάζει ένα νέο πρωτότυπο το οποίο ονομάζεται Bigster και σε μερικά χρόνια, θα δούμε και την έκδοση παραγωγής του. Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να είναι ένα SUV εντυπωσιακών διαστάσεων με μήκος που θα αγγίζει τα 4,70 μέτρα και θα μπει απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Skoda Kodiaq.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Dacia, οι χώροι στο εσωτερικό του νέου μοντέλου θα φτάνουν σε εντυπωσιακά επίπεδα, όπως και ο αντίστοιχος χώρος για τις αποσκευές. Φυσικά θα ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες που θα έχει η Dacia στη φαρέτρα της μέχρι και την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής, προφανώς «δανεισμένες» από τη Renault.

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους κινητήρες που θα εφοδιάζεται. Με δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί σε περίπου τέσσερα χρόνια από σήμερα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μοτέρ θα υπάρχουν στα ράφια της Renault, ωστόσο θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχουν και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Η εμφάνισή του πάντως θα λέγαμε πως είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή και ελπίζουμε να διατηρηθούν αρκετά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου και στο αυτοκίνητο που θα περάσει στους δρόμους, το οποίο θα αποκαλυφθεί περίπου στο 2025.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!