Supercar 850 ίππων από την Αλβανία! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Supercar 850 ίππων από την Αλβανία! (pics)
Ένα φιλόδοξο σχέδιο παρουσίασε ένας Αλβανός σχεδιαστής, ο οποίος θέλει να βγάλει στην παραγωγή το πρώτο supercar στη χώρα του και να δείξει ότι μπορούν να υλοποιήσουν ακόμη και την πιο τρελή ιδέα.

Η Αλβανία δεν είναι γνωστή για την ανεπτυγμένη βιομηχανία της, ούτε για την κατασκευή αυτοκινήτων στο έδαφός της. Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής όμως, με το όνομα Qendrim Thaqi ελπίζει ότι αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει. Παρουσίασε ένα σκίτσο λοιπόν, στο οποίο βλέπουμε ένα αυτοκίνητο με εντυπωσιακές αναλογίες και αρκετά στοιχεία δανεισμένα από ήδη γνωστές σπορ κατασκευές. Ονομάζεται Illyrian Pure Sport, φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο supercar από την Αλβανία και οι προδιαγραφές του εντυπωσιάζουν!

Η εταιρεία που πρόκειται να αναλάβει την κατασκευή, αν τελικά το σχέδιο προχωρήσει, έχει συσταθεί από τον ίδιο τον Qendrim Thaqi και ονομάζεται Arrera Automobili. Ακόμη δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν τελικά θα καταφέρει να βγει στην παραγωγή ή όχι, ούτε ο σχεδιαστής-ιδιοκτήτης της εταιρείας έχει αποκαλύψει αν προχώρησε σε κάποια συμφωνία. Το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ότι το αυτοκίνητο συμβαδίζει με όλα τα ευρωπαϊκά στάνταρ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V8 κινητήρας με δύο τούρμπο, που προέρχεται από τη Chevrolet. Έχει χωρητικότητα 6.2 λίτρων και αποδίδει συνολικά 850 ίππους! Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη των οκτώ σχέσεων και οι επιδόσεις που υπόσχεται ο Αλβανός σχεδιαστής πραγματικά εντυπωσιάζουν. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει έως και τα 375 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας! Λογικά, περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε αν τελικά το αυτοκίνητο καταφέρει να βγει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!