Το θαύμα της Suzuki στο MotoGP

Γιώργος Βαρίνος
Το θαύμα της Suzuki στο MotoGP
Οι δύο οδηγοί της Suzuki πάνε να κάνουν την έκπληξη, ο Μιρ να πάρει το πρωτάθλημα και ο Ρινς να τερματίσει 3ος ή 4ος παρά τον τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς.

Σε κάθε αγώνα είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και βλέπουν βάθρο. Ειδικά ο Μιρ παρά το γεγονός των δύο εγκαταλείψεων στην αρχή της χρονιάς οδηγεί το πρωτάθλημα με μεγάλες πιθανότητες να το κατακτήσει παρά το γεγονός πως δεν έχει ανεβεί για την ώρα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ο Ζοάν Μίρ λέει: «Ειλικρινά σήμερα το να δώσω κάτι παραπάνω ήταν υπερβολικό. Κάναμε έναν καλό αγώνα αλλά τα παιδιά που ήταν μπροστά μου ξέφυγαν στο ξεκίνημα και δεν μπορούσα να καλύψω αυτή την διαφορά. Ήταν πολύ γρήγοροι. Τους συγχαίρω. Δεν μπορούσα να είμαι γρηγορότερος σήμερα. Έδωσα το 100%. Ίσως χρησιμοποίησα λίγο παραπάνω λάστιχο στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μην έχω στο τέλος. Η 3η θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Έτσι σήμερα το βάθρο είναι σαν μια νίκη.».

Βεβαίως και ο Άλεξ Ρινς περνά μια εκπληκτική περίοδο, με εμφανίσεις που τον ανεβάζουν στο βάθρο -μάλιστα κέρδισε στον προηγούμενο αγώνα- και σε αυτόν τον αγώνα βρέθηκε στην 2η θέση. Αναφέρει σχετικά «Ήταν πραγματικά ένας καλός αγώνας. Πολύ γρηγορότερος από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο Φράνκο έδειξε μια πολύ μεγάλη αντοχή. Ήταν πολύ δύσκολα να τον πλησιάσεις. Εγώ και ο Μάβερικ ήμασταν οι μόνοι οδηγοί με το μαλακό μπροστινό. Αλλά γύρο με το γύρο άρχισ το μπροστινό να γλυστρά και απλώς προσπάθησα να τερματίσω στο βάθρο. Όταν χάνεις το μπροστινό δεν είναι κάτι πολύ «υγιεινό» στους αγώνες μοτοσυκλέτας...»

Με αυτά και με αυτά ο Μιρ βρίσκεται στην κορυφή του Πρωταθλήματος με 137 βαθμούς και ακολουθεί στην 6η θέση ο Ρινς με 105, όχι πολύ μακρύα αλλά σε 3 αγώνες είναι πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο να καλύψει την διαφορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!