«Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το νέο Peugeot e-208

Gazzetta team
«Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το νέο Peugeot e-208
Το ολοκαίνουριο Peugeot e-208 Allure βραβεύτηκε ως το «Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στη μικρομεσαία κατηγορία των βραβείων «What Car?», υπερισχύοντας πολλών αντιπάλων, μεταξύ των οποίων το Honda e και το Renault Zoe.

Η πρώτη γενιά του ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτρικού PEUGEOT e-208 συνεχίζει να βραβεύεται διαρκώς και κατακτά έναν ακόμη τίτλο, αυτόν του «Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» απο τον ετήσιο θεσμό βραβείων What CAR που έχει μακρά ιστορία στην Αγγλία ξεκινώντας από το 1978. Στην αρχή της τρέχουσας χρονιάς το 208 άνοιξε τον δρόμο των διακρίσεων με τον πολυπόθητο τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020».

Η κριτική επιτροπή του «What Car?» εντυπωσιάστηκε απο τη μοναδική φιλοσοφία της Peugeot «διαλέξτε το Peugeot σας, διαλέξτε τον κινητήρα που απευθύνεται στις ανάγκες σας», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να επιλέξουν μεταξύ του αμιγώς ηλεκτρικού e-208, ή των εκδόσεων βενζίνης και πετρελαίου, χωρίς κανένα συμβιβασμό σε πρακτικότητα, άνεση ή επιδόσεις.

Το εντυπωσιακό εσωτερικό του νέου 208 Allure συγκέντρωσε, επίσης, πολύ υψηλή βαθμολογία απο την κριτική επιτροπή του «What Car?», η οποία επαίνεσε το τελευταίας γενιάς τρισδιάστατο πίνακα οργάνων – μέρος του i-Cockpit®, τόσο για την εμφάνιση, όσο και για την τεχνολογία του και την ασφάλεια που προσφέρει στον οδηγό. Η ευέλικτη ανάρτηση και η πραγματική αυτονομία του συγκέντρωσαν επίσης πολύ υψηλή βαθμολογία.

Το PEUGEOT e-208 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 50 κιλοβατώρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με ιπποδύναμη 136hp, ο οποίος διανύει πάνω από 340 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση. Μάλιστα, υποστηρίζει ταχεία φόρτιση πάνω απο 100kW, φθάνοντας το 80% της πλήρους φόρτισης μέσα σε 30 λεπτά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!