Lamborghini Essenza SCV12, ένα hypercar μόνο για την πίστα! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Lamborghini Essenza SCV12, ένα hypercar μόνο για την πίστα! (pics & vid)
Τα δημιουργήματα της Lamborghini συχνά είναι ακραία, πάρα πολύ γρήγορα και ασύλληπτα ακριβά, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η μάρκα ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό.

Η Lamborghini μόλις παρουσίασε ένα νέο μοντέλο το οποίο χωρίς αμφιβολία, κόβει την ανάσα με τις προδιαγραφές αλλά και την εμφάνισή του. Ονομάζεται Essenza SCV12 και πρόκειται για ένα αγωνιστικό hypercar, που δεν μπορεί να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας για να κινείται στο δημόσιο δρόμο. Αφού λοιπόν δεν πρόκειται να το οδηγήσει κανείς στο δρόμο, η Lamborghini «ξέχασε» οποιοδήποτε παράγοντα έχει να κάνει με την άνεση και την... πολιτισμένη καθημερινή λειτουργία και έφτιαξε πραγματικά, ένα κτήνος.

Φοράει τον πιο δυνατό ατμοσφαιρικό V12 που έχει φτιάξει ποτέ η μάρκα, με 830 ίππους από το γνωστό σύνολο των 6.5 λίτρων και η κίνηση πάει μόνο στον πίσω άξονα, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου των έξι σχέσεων. Χάρη στο χαμηλό της βάρος έχει αναλογία κιλών ανά ίππο μόλις 1,66 και το ακραίο αεροδυναμικό πακέτο της παρέχει έως και 1.200 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα! Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, ξεπερνά ακόμη και τα αγωνιστικά της κατηγορίας GT3.

Φυσικά, επειδή θα το πάρουν στα χέρια τους άνθρωποι που γνωρίζουν από αγώνες και πίστες, θα μπορούν να ρυθμίσουν όπως εκείνοι θέλουν την πίσω αεροτομή και κάποια άλλα αεροδυναμικά, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ανάρτηση, ανάλογα με το οδηγικό τους στυλ και την πίστα στην οποία θα τρέξουν. Το εσωτερικό ξεχωρίζει με τη σχεδίασή του, που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πραγματικό πιλοτήριο. Το τιμόνι-πηδάλιο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα κανονικό, στρογγυλό, ενώ κατά τα λοιπά όλα στοχεύουν στη μείωση του βάρους.

Δεν υπάρχει ούτε ένα περιττό πράγμα στην καμπίνα! Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Lamborghini θα φτιάξει μόλις 40 Essenza SCV12 και για κάθε μια από αυτές, θα υπάρχει ένας ειδικός χώρος στις εγκαταστάσεις της στην Ιταλία που θα φυλάσσεται το αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να πηγαίνει όποτε θέλει και να τρέχει με αυτό, η Lamborghini θα του το μεταφέρει στην πίστα που επιθυμεί και θα διοργανώνει και πρωταθλήματα! Επίσης, όσο το αυτοκίνητο φυλάσσεται, ο ιδιοκτήτης του θα μπορεί όποτε θέλει να μπαίνει σε μια ειδική εφαρμογή και να το βλέπει live, μέσω μιας κάμερας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!