Από 47.140€ η υβριδική Mercedes-Benz A-Class

Από 47.140€ η υβριδική Mercedes-Benz A-Class
Το μικρομεσαίο πολυτελές μοντέλο της Mercedes-Benz έρχεται και σε μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, με συνολική ισχύ 218 ίππων και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στα 68 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Στην γκάμα της Mercedes-Benz A-Class υπάρχει πλέον και μια υβριδική πρόταση, που υιοθετεί την τεχνολογία Plug-In Hybrid. Έχει, δηλαδή, έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα με μια μπαταρία, με την τελευταία να φορτίζει από εξωτερική πηγή. Έτσι λοιπόν συναντάμε τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.3 λίτρων με τους 160 ίππους που γνωρίζουμε και από άλλες εκδόσεις της A-Class, μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων. Η συνδυασμένη τους ισχύς φτάνει στους 218 ίππους και τα 450 Nm ροπής, που χαρίζουν πολύ καλές επιδόσεις στο μοντέλο.

Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,6 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα. Αν ο οδηγός επιλέξει την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 140 χλμ./ώρα και η αυτονομία βρίσκεται στα 68 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP. Το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο οκτάρι.

Ωστόσο για να γίνει η A-Class υβριδική, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Ας πούμε, θα χάσει 60 λίτρα από το πορτμπαγκάζ έχοντας 310 λίτρα στη διάθεσή του. Επίσης το ντεπόζιτο καυσίμου έχει χαμηλότερη χωρητικότητα, στα 35 λίτρα, που για αυτή την κατηγορία οχημάτων είναι περιορισμένη και το βάρος του αυτοκινήτου φτάνει στα 1.680 κιλά, πάνω από 200 κιλά περισσότερα σε σχέση με μια απλή A-Class. Η μπαταρίες για τον ηλεκτροκινητήρα είναι εκείνες που ευθύνονται για το τελευταίο, σε μεγάλο βαθμό. Η A 250e κοστίζει από 47.140€ στη χάτσμπακ έκδοση και από 47.770€ στη σεντάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!