Ακόμη δύο ιταλικές πίστες στο πρόγραμμα της F1;

Πέτρος Σηφαλάκης
Ακόμη δύο ιταλικές πίστες στο πρόγραμμα της F1;
To Μουτζέλο και η Ίμολα, ενδέχεται να ενταχθούν στο καλεντάρι της Formula 1 για το 2020, όπου οι αγώνες εκτός Ευρώπης θα είναι περιορισμένοι.

Η Formula 1 φέτος, έφτιαξε ένα νέο καλεντάρι μετά από την καθυστέρηση που έφερε ο κορονοϊός, στο οποίο βλέπουμε πολλά «απανωτά» Γκραν Πρι εντός Ευρώπης. Το πρόγραμμα έχει ήδη ανακοινωθεί, ωστόσο μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μόνο για τις διοργανώσεις που θα γίνουν εντός της Γηραιάς Ηπείρου και αργότερα, προς το τέλος του καλοκαιριού, θα μας πουν τι θα γίνει και για τα Γκραν Πρι εκτός αυτής. Δεν αποκλείεται πάντως, να δούμε και νέες πίστες να μπαίνουν στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1, ώστε να δούμε περισσότερους αγώνες.

Μουτζέλο και Ίμολα στο προσκήνιο

Το Μουτζέλο είναι μια από τις επιλογές της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ, το οποίο ποτέ δεν έχει φιλοξενήσει αγώνα της F1 και μια ακόμη επιλογή τους είναι και η Ίμολα, στην οποία έχουμε να δούμε Γκραν Πρι από το 2006. Η πίστα του Μουτζέλο επιλέχθηκε από τη Ferrari για τα δοκιμαστικά της πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν και οι δηλώσεις των πιλότων της, ήταν ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στο ετήσιο καλεντάρι όντας πολύ ενδιαφέρουσα και καλά σχεδιασμένη.

Από την άλλη, στην Ίμολα έκανε δοκιμές η Alpha Tauri και ο επικεφαλής της πίστας πίεσε για να φέρει τη Formula 1 ξανά. Έκανε μάλιστα και κάποιες δηλώσεις. «Η πίστα της Ίμολα έχει το DNA της Formula 1 και η ιστορία που έχει γραφτεί εδώ, δεν πρέπει να ξεχνιέται, πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Κοιτώντας μπροστά, με το ένα μάτι στην τοπική οικονομία και τις σοβαρές αυτές στιγμές που διανύουμε, ο στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά την κορυφαία κατηγορία αγώνων στην πίστα της Ίμολα από φέτος» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!