To Android Auto έρχεται και στις μοτοσικλέτες!

To Android Auto έρχεται και στις μοτοσικλέτες!
Νέα εποχή έρχεται στα συστήματα πολυμέσων των μοτοσικλετών, η οποία ξεκινά από ένα κορυφαίο μοντέλο της Honda, την τεράστια (ως προς όλες τις έννοιες) Gold Wing.

H Honda Gold Wing δεν είναι ακριβώς μια μοτοσικλέτα. Πολλοί την αποκαλούν «δίτροχο αυτοκίνητο» και το «παρατσούκλι» αυτό, ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού την έχουμε δει με πάρα πολλές τεχνολογίες που δεν συναντάμε σε κανένα δίτροχο, όπως αερόσακοι και πολλά ακόμη. Πλέον, το grand tourer μοντέλο της Honda θα εξοπλίζεται και με Android Auto, την τεχνολογία που βρίσκουμε στα συστήματα πολυμέσων των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Οι αναβάτες που έχουν κινητό τηλέφωνο Android (από την έκδοση λογισμικού 5.0 και μετά) θα μπορούν να συνδέουν το κινητό τους μέσω USB στη Gold Wing τους και η οθόνη του κινητού τους, αυτόματα θα μεταφέρεται στην οθόνη ανάμεσα στα όργανα, μέσα από το εύχρηστο μενού που παρέχει η Google στο Android Auto. Εκτός του USB, η μοτοσικλέτα θα μπορεί να συνδέεται με το κινητό και μέσω Bluetooth, ωστόσο αυτός ο εξοπλισμός θα πωλείται ξεχωριστά αφού θα συνδέεται και με το κράνος του οδηγού για ασύρματες κλήσεις ακόμη και εν κινήσει.

Ακολουθεί και το λογισμικό iOS

Το συγκεκριμένο update της Gold Wing θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2020. Αρχικά το Android Auto θα είναι η μόνη επιλογή, η Honda πάντως εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας και με την Apple ώστε να ικανοποιήσει και τους κατόχους iPhone μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας, που ονομάζεται Apple CarPlay.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!