Το νέο Volkswagen Golf R «κόβει βόλτες» στο Νίρμπουργκρινγκ (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Volkswagen Golf R «κόβει βόλτες» στο Νίρμπουργκρινγκ (pics) 
Για πρώτη φορά βλέπουμε το νέο, εντυπωσιακό Volkswagen Golf R χωρίς καμουφλάζ, το οποίο θα αναλάβει το ρόλο της κορυφαίας έκδοσης στην γκάμα.

Μετά την παρουσίαση των απλών εκδόσεων, αλλά και των GTI, GTE και GTD, η Volkswagen ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά το Golf R. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς θα είναι αποκλειστικά πεντάθυρο, όπως και τα υπόλοιπα Golf, όμως δεν έχει χάσει στο δυναμισμό που αποπνέει.

Η Volkswagen το εφοδίασε με νέους προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, μεγάλες ζάντες αλουμινίου, πλαϊνές «ποδιές», αεροτομή οροφής και την κλασική εικόνα με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Οι δαγκάνες των φρένων είναι μπλε, όπως σε όλα τα R μοντέλα και στο εσωτερικό διακρίνονται δύο μεγάλα μπάκετ καθίσματα. Η γερμανική φίρμα δεν έχει δώσει καμία επίσημη λεπτομέρεια μέχρι στιγμής, σε ο,τι αφορά τον κινητήρα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα εφοδιαστεί με τον τετρακύλινδρο τούρμπο TSI των 2.0 λίτρων.

Τετρακίνηση, 330 ίπποι και DSG!

Η απόδοσή του θα αγγίζει τους 330 ίππους, η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το σασμάν θα είναι ένα αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG. Το προηγούμενο Golf R ήταν διαθέσιμο και με χειροκίνητο κιβώτιο, κάτι που δεν γνωρίζουμε αν θα διατηρηθεί και στην όγδοη γενιά του Golf. Το νέο Volkswagen Golf R αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί το ερχόμενο φθινόπωρο, οπότε σύντομα θα μάθουμε όλα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά και τις κορυφαίες του επιδόσεις, με λεπτομέρεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!