Το όριο των 100 χλμ./ώρα εφαρμόστηκε στην Ολλανδία

Πέτρος Σηφαλάκης
Το όριο των 100 χλμ./ώρα εφαρμόστηκε στην Ολλανδία
Στο πλαίσιο της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η κυβέρνηση της Ολλανδίας πήρε την απόφαση να μειώσει το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, στις ώρες αιχμής.

Το είπαν και το έκαναν στην Ολλανδία! Εδώ και μερικές ημέρες, το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, βρίσκεται στα 100 χλμ./ώρα! Η κυβέρνηση είχε ως αφορμή τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Θεώρησε, ότι αν μειώσουν το όριο, οι οδηγοί θα πιέζουν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους και έτσι, θα εκπέμπουν χαμηλότερους ρύπους! Έτσι λοιπόν, για τις ώρες αιχμής, περιόρισαν το όριο ταχύτητας, από τα 130 χλμ./ώρα που ήταν πριν, στα 100 χλμ./ώρα.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 06:00 του επόμενου πρωινού, το όριο των 130 χλμ./ώρα ισχύει και πάλι. Ο λιγότερος συνωστισμός αυτοκινήτων που υπάρχει εκείνη την ώρα δεν καθιστά απαραίτητη την κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες, σύμφωνα με τους ειδικούς της Ολλανδίας. Αυτή τη στιγμή, η Ολλανδία με τα 100 χλμ./ώρα όριο, έχει το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη.

Την ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 112 χλμ./ώρα (70 μίλια ανά ώρα) και η Ισπανία με 120 χλμ./ώρα. Οι περισσότερες χώρες μετά, έχουν το γνωστό, καθιερωμένο όριο των 130 χλμ./ώρα, που ισχύει και στην Ελλάδα και στην κορυφή βρίσκεται η Γερμανία όπου σε συγκεκριμένους άξονες, δεν έχει όριο ταχύτητας! Σε ο,τι αφορά τις Autobahn, όπως ονομάζονται, υπήρξαν σκέψεις για να θέσουν ένα όριο ταχύτητας, όμως τελικά δεν το έκαναν. Στο μέλλον ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανό να συμβεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!