Φρούριο ασφαλείας το νέο Ford Puma (vid)

Φρούριο ασφαλείας το νέο Ford Puma (vid)

Πέντε αστέρια για το νέο Ford Puma στα crash test.

Την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων κατέκτησε το νέο Ford Puma στις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού οδικής ασφάλειας, EuroNCAP.

Το νέο Puma – ένα συμπαγές, κομψό και προηγμένο τεχνολογικά crossover – έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσπάθειες της Ford στον τομέα της ασφάλειας αποτελώντας το όγδοο κατά σειρά μοντέλο της εταιρείας του μπλε οβάλ με βαθμολογία πέντε αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Αναλυτικότερα, το νέο Ford Puma κατάφερε να διακριθεί στις εν λόγω δοκιμές βασιζόμενο τόσο στην αντοχή των ειδικά σχεδιασμένων ζωνών ελεγχόμενης παραμόρφωσης του αμαξώματός του, όσο και στα προηγμένα και αποτελεσματικά στην πράξη συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα:

Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring

Blind Spot Information System (BLIS) με Cross Traffic Alert

Enhanced Active Park Assist/Active Park Assist 2

Evasive Steering Assist

Intelligent Speed Limiter

Lane-Keeping System με Road Edge Detection

Local Hazard Information

Post-Collision Braking

Pre-Collision Assist με Active Braking

Wrong Way Alert

Με τους υπεύθυνους του οργανισμού EuroNCAP να εντυπωσιάζονται τόσο από την απόδοση όσο και από την αποτελεσματικότητα στην πράξη του αυτόνομου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης (βασικός εξοπλισμός), το νέο Ford Puma κατάφερε να αποσπάσει στις πρόσφατες δοκιμές βαθμολογία 94% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 84% για την προστασία των παιδιών, 77% για την προστασία των ευάλωτων χρηστών των δρόμων και 74% για τα συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Ως επισφράγισμα της κορυφαίας τεχνολογίας, αλλά και της διαρκούς εξελικτικής πορείας που υιοθετεί η Ford στον τομέα των συστημάτων που υποστηρίζουν την ασφάλεια οδηγού και επιβατών σε όλες τις συνθήκες, το νέο Puma καθίσταται το πέμπτο μοντέλο της Ford που κερδίζει 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, μετά τις αντίστοιχες διακρίσεις των Focus, Mondeo, Kuga και Explorer Plug-In Hybrid που δοκιμάστηκαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Οι βαθμολογίες των παραπάνω μοντέλων στους επιμέρους τομείς αξιολόγησης είναι οι εξής:

 

Μοντέλο

Προστασία ενηλίκων

Προστασία παιδιών

Προστασία ευάλωτων χρηστών

Συστήματα ασφάλειας

Βαθμολογία (αστέρια)

Focus

96%

87%

72%

75%

5

Mondeo

96%

87%

70%

73%

5

Kuga

92%

86%

82%

73%

5

Explorer

87%

86%

61%

76%

5

Εκτός όμως από τα πέντε αυτά μοντέλα, την γκάμα Ford με «πεντάστερη» κατάταξη στις αξιολογήσεις του Euro NCAP συμπληρώνουν το Fiesta, το οποίο δοκιμάστηκε το 2017, καθώς και τα Galaxy και το S-MAX, τα οποία απέσπασαν και αυτά την ανώτατη διάκριση που μπορεί να απονείμει ο οργανισμός το 2015.

Τα μοντέλα Ford με 5 αστέρια 

Ford Puma – 2019

Ford Kuga – 2019

Ford Explorer Plug-In Hybrid – 2019

Ford Mondeo – 2019

Ford Focus – 2019

Ford Fiesta – 2017

Ford Galaxy – 2015

Ford S-MAX – 2015

Τα Crash-Test του EuroNCAP

Ο οργανισμός EuroNCAP έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αξιολόγησης των οχημάτων στον τομέα της ασφάλειας με ανώτατη βαθμολογία τα 5 αστέρια ώστε κάθε αγοραστής να είναι σε θέση να συγκρίνει τις επιδόσεις κάθε αυτοκινήτου ευκολότερα εντοπίζοντας εκείνο ή εκείνα με τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας.

Η πλαγιομετωπική δοκιμή πρόσκρουσης του νέου Ford Puma.

Οι τελευταίοι αξιολογούνται μέσα από μία σειρά δοκιμών που σχεδιάζει και διεξάγει ο ίδιος ο οργανισμός, οι οποίες προσομοιώνουν, σε απλοποιημένη μορφή, σημαντικά σενάρια ατυχημάτων σε πραγματικές συνθήκες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραυματισμό ή να αποβούν μοιραία για τους επιβάτες ή άλλους χρήστες του δρόμου, όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες.

Ο αριθμός των αστεριών, ο οποίος υποδηλώνει τη συνολική επίδοση του αυτοκινήτου στις δοκιμές ασφάλειας, επηρεάζεται ασφαλώς και από τον αντίστοιχο εξοπλισμό.