Ελαφριά ανανέωση για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ελαφριά ανανέωση για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio (pics) 
Οι Ιταλίδες καλλονές ανανεώνονται ελαφρώς, με μικρές αλλαγές στο εσωτερικό αλλά και τον εξοπλισμό τους, ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές.

Εμφανισιακά, η Alfa Romeo Giulia και η Stelvio έχουν ανάγκη από ανανεώσεις, ωστόσο η μάρκα φρόντισε να τις «τονώσει» ελαφρώς, χωρίς να προχωρά σε φανερές αλλαγές στη σχεδίασή τους. Πιο συγκεκριμένα, διαφορές δεν γίνονται αντιληπτές εξωτερικά και μόνον το πακέτο Dark Miron Kit που «αγριεύει» εκδόσεις Sport, τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Παράλληλα τρία νέα χρώματα είναι διαθέσιμα, το Anodized Blue, το Lunare White και το Verde Visconti.

Στο εσωτερικό ξεκινάμε με την αναβάθμιση του συστήματος πολυμέσων, που πλέον έχει πολύ πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά, οθόνη αφής 8,8 ιντσών και νέα γραφικά. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στην κεντρική κονσόλα με νέα, ακόμη ποιοτικότερα υλικά κατασκευής, νέο επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο και μια μικρή ιταλική σημαία για διακοσμητικό, ενώ η εικόνα αναβαθμίζεται από το πάνελ βουρτσισμένου αλουμινίου. Επίσης, οι δύο Ιταλίδες μπορούν πλέον να συνδυαστούν με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος σε συγκεκριμένες συνθήκες και συνεργάζεται με το Highway Assist, το Traffic Jam Assist, την αναγνώριση οδικών σημάτων, την υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα ειδοποίησης για ύπαρξη αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία, το σύστημα παρακολούθησης της προσοχής του οδηγού και άλλα. Το νέο software παρέχει πλέον και WiFi Hotspot για σύνδεση έως και επτά συσκευών, αλλά και υπηρεσία εντοπισμού κλεμμένου αυτοκινήτου. Το εμπορικό λανσάρισμα των ανανεωμένων εκδόσεων έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!