Νέο Coupe SUV για την Ευρώπη ετοιμάζει η Renault 

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο Coupe SUV για την Ευρώπη ετοιμάζει η Renault 
Το Arkana που αρχικά, σχεδιάστηκε για να κάνει καριέρα αποκλειστικά στην αγορά της Ρωσίας, θα δεχτεί κάποιες τροποποιήσεις και θα έρθει και στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα κουπέ SUV έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο trend της αυτοκίνησης, οπότε βλέπουμε πολλούς κατασκευαστές να επενδύουν σε αυτά. Η Renault για την ώρα δεν έχει κάτι τέτοιο στην γκάμα της, ωστόσο το Arkana, που ξεκίνησε για να πρωταγωνιστήσει στην αγορά της Ρωσίας, «κατεβαίνει» Ευρώπη. Πρόκειται για ένα μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας των SUV, το οποίο έχει εντυπωσιακό σχεδιασμό, χωρίς να είναι ένα «καθαρόαιμο» SUV σε αναλογίες.

Στην ευρωπαϊκή του εκδοχή θα το δούμε με διαφορετικό εσωτερικό, στα πρότυπα των Clio, Captur και Megane, που θα το αναβαθμίσει συνολικά και θα το κάνει πιο θελκτικό απέναντι στους Ευρωπαίους καταναλωτές. Μαζί με τη σχεδίαση, αναβαθμισμένη θα είναι και η ποιότητα υλικών στην καμπίνα, ενώ θα προσφέρεται και σε έκδοση εξοπλισμού RS Line με πιο σπορ εμφάνιση μέσα-έξω. Περιμένουμε ότι θα εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα κινητήρα σύνολα της Renault που είναι διαθέσιμα στην κατηγορία, όπως ο νέος 1.300άρης βενζίνης με έως και 150 ίππους ή ο 1.5 dCi πετρελαίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!