Ανακαλούνται ένα εκατ. υβριδικά Toyota λόγω κινδύνου φωτιάς

Πέτρος Σηφαλάκης
Ανακαλούνται ένα εκατ. υβριδικά Toyota λόγω κινδύνου φωτιάς
Μια ανάκληση τεραστίων διαστάσεων κάνει η Toyota στα υβριδικά της αυτοκίνητα, καθώς φοβάται την πιθανότητα ξαφνικής πυρκαγιάς στο όχημα!

Σε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα, αποδίδεται η ανάκληση της Toyota για ένα εκατομμύριο υβριδικά μοντέλα της σε όλο τον κόσμο, που αφορούν τα Prius, Prius Plug-In Hybrid και C-HR Hybrid.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που επηρεάζονται βρίσκονται στην Ιαπωνία, περίπου 200.000 οχήματα βρίσκονται στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα, στην Ευρώπη και άλλες αγορές, ενώ η Toyota λέει ότι το πρόβλημα είναι μια καλωδίωση που συνδέεται στο υβριδικό σύστημα, η οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να φθαρεί και να δημιουργήσει πολύ υψηλά επίπεδα θερμότητας.

Ο εκπρόσωπος της φίρμας είπε στη συνέχεια ότι αν ανέβει πολύ η θερμοκρασία σε εκείνο το σημείο, δεν αποκλείεται να πιάσει φωτιά το όχημα, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει αν το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει οδηγήσει σε τραυματισμούς ή θανάτους μέχρι σήμερα! Η ανάκληση αφορά τα αυτοκίνητα κατασκευής Ιουνίου 2015 έως και Μαΐου 2018 και φυσικά, τα οχήματα που επηρεάζονται δεν θα πληρώσουν τίποτα για την επιδιόρθωση του προβλήματός τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!