F1: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022

Πάνος Σεϊτανίδης
F1: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022
Το πολύμηνο σίριαλ του Grand Prix στους δρόμους του Μαϊάμι είχε τελικά happy end!

H Formula 1 κατάφερε να κάμψει τα εμπόδια που είχε ορθώσει η τοπική κοινωνία, ικανοποίησε τα αιτήματα που υπήρχαν και με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε αγώνα από το 2022 και για μία δεκαετία!

Η αγωνιστική διαδρομή θα απλώνεται γύρω από το στάδιο της ομάδας NFL των Miami Dolphins – το περίφημο Hard Rock Stadium. Άλλωστε για αυτό το project, η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα της F1 έχει συνεργαστεί στενά με την RSE Ventures του Stephen Ross. Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας της Φλόριντα, είναι και ο promoter του αγώνα.



Θα έχει μήκος 5.41 χιλιόμετρα, 19 στροφές, 3 μεγάλες ευθείες, 3 ζώνες DRS και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Formula 1 «…θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για προσπέρασμα». Όσο για την υψηλότερη τελική ταχύτητα, αναμένεται να φτάνει τα 320 χιλιόμετρα την ώρα!

Ο CEO της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Stefano Domenicali, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που F1 θα αγωνίζεται στο Μαϊάμι από το 2022. Οι ΗΠΑ αποτελούν σημαντική αγορά και η διαρκής αύξηση της προβολής του σπορ εκεί είναι ενθαρρυντική. Θα δουλέψουμε στενά με την ομάδα του Hard Rock Stadium και την FIA ώστε να διασφαλίσουμε πως αυτό το σιρκουί θα προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα αλλά και θετικά, διαρκή οφέλη, για την τοπική κοινωνία».



Ποιοι ήταν όμως οι όροι της τοπικής κοινωνίας της περιοχής Miami Gardens, ώστε να δοθεί το πράσινο φως; Επιδότηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων που θα αφορά κοινοτικά προγράμματα, φθηνότερα εισιτήρια για τους κατοίκους, παροχές στα τοπικά εστιατόρια, επένδυση στο πρόγραμμα F1 In Schools, περιορισμοί στην ώρα δράσης εντός πίστας (μετά τις 14.30 σε ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία και όχι μετά τη δύση του ηλίου), ενώ τα μονοθέσια δεν θα περνούν από τους δύο βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής: την 199η Οδό και την 27η Λεωφόρο.

Το Μαϊάμι θα αποτελέσει την ενδέκατη στάση της Formula 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχαν προηγηθεί: Ρίβερσαϊντ, Σέμπρινγκ, Ουότκινς Γκλεν, Λονγκ Μπιτς, Λας Βέγκας, Ντιτρόιτ, Ντάλας, Φοίνιξ, Ινδιανάπολη και φυσικά το Circuit of the Americas στο Ώστιν που βρίσκεται ακόμα στο καλεντάρι.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!