Η νέα εμφάνιση της Alpine στη Formula 1

Πέτρος Σηφαλάκης
Η νέα εμφάνιση της Alpine στη Formula 1
Από το 2021 η Renault μετονομάζεται σε Alpine F1 Team και μας παρουσιάζουν τα γραφικά του μονοθεσίου τους για τη νέα χρονιά.

Ριζικές θα είναι οι αλλαγές για τη Renault στη Formula 1 από το 2021. Η ομάδα θα πάψει να εμφανίζεται στο πρωτάθλημα με το δικό της όνομα και στη θέση της θα έρθει η Alpine για τη σύσταση της Alpine F1 Team. Η «νέα» ομάδα παρουσίασε τα γραφικά του μονοθεσίου της για τη νέα χρονιά. Σε αυτά βλέπουμε αμέσως τους χρωματικούς συνδυασμούς με μπλε, κόκκινο και λευκό να συνδυάζουν τα χρώματα της γαλλικής σημαίας και το μαύρο να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του μονοθεσίου.

Το όνομα της Renault συνεχίζει να υπάρχει πάνω στο αγωνιστικό, όπως και αυτό της Alpine, σε διάφορα σημεία. Επίσης, ο Λούκα Ντε Μέο, επικεφαλής της Renault, αποκάλυψε ένα πλάνο τοποθέτησης της μάρκας στην αγορά. Υπολογίζουν ότι η Alpine θα πάρει το ρόλο της πιο "Avant-Garde" φίρμας, τοποθετημένη ψηλότερα στα κομμάτια όπως η πολυτέλεια, οι επιδόσεις και οι τεχνολογίες, η Renault θα βρίσκεται στον πυρήνα του γκρουπ και η Dacia θα αναλάβει την εκπροσώπηση στις πιο low budget εταιρείες.

Επίσης, έχει γίνει ήδη γνωστό ότι η Alpine θα εξελίξει ένα νέο σπορ μοντέλο σε συνεργασία με τη βρετανική Lotus. Το πρώτο αυτοκίνητο της Alpine στη Formula 1 θα εξοπλίζεται με κινητήρα της Renault E-Tech και θα το οδηγεί ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο, μαζί με τον Εστεμπάν Οκόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!