O Γκασλί ανανέωσε στην Alpha Tauri

Gazzetta team
O Γκασλί ανανέωσε στην Alpha Tauri
H Αlpha Tauri ανακοίνωσε επίσημα την παραμονή του Πιερ Γκασλί και του χρόνου στην ομάδα, ενώ αντίθετα δίνεται μάχη για τη θέση του δεύτερου οδηγού, Ντανιίλ Κβίατ με φαβορί τον Ιάπωνα Τσουνόντα και τον Ταϊλανδό Άλμπον.

Πριν λίγες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες περί μετακίνησης του Πιερ Γκασλί από την Alpha Tauri στη Renault, όμως η τωρινή του ομάδα έβαλε ακαριαία τέλος σε αυτές. Συγκεκριμένα, η Alpha Tauri ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι ο εφετινός νικητής του Γκραν Πρι στη Μόντσα θα συμμετέχει και στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 με τα χρώματά της. Ετσι διαψεύσθηκαν τα σενάρια περί αντικατάστασης του Σεμπαστιάν Οκόν στη Renault από τον Γάλλο οδηγό της θυγατρικής ομάδας της Red Bull.

Ανοιχτό παραμένει ωστόσο το ερώτημα σχετικά με τον μελλοντικό teammate του Γκασλί. Προς το παρόν κατέχει αυτή τη θέση ο Ντανιίλ Κβίατ, ωστόσο φέρεται ως σίγουρο ότι θα κουνήσει μαντήλι εξαιτίας των μέτριων επιδόσεών του. Πρώτο φαβορί για αντικαταστάτης του Ρώσου είναι ο τζούνιορ οδηγός της Honda, Γιούκι Τσουνόντα, που συμμετέχει εφέτος με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Formula 2.

O Ντανιίλ Κβίατ.

Ο νεαρός Ιάπωνες δεν στερείται αυτοπεποίθησης και έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «δεν είμαι ακόμη ο γρηγορότερος οδηγός του κόσμου, επειδή βρίσκεται προς το παρόν ο Μαξ Φερστάπεν μπροστά από εμένα. Στο τέλος όμως θέλω να νικήσω και αυτόν και να γίνω ο καλύτερος».

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Γκασλί είχε την ευκαιρία του στη Red Bull όπου απέτυχε όμως ψυχολογικά και οδηγικά απέναντι στο φαινόμενο Μαξ Φερστάπεν. Ετσι υποβιβάστηκε πάλι στην Alpha Tauri, με την οποία τα πηγαίνει πολύ καλύτερα ενώ κατάφερε και νίκησε εφέτος σε ένα Γκραν Πρι! Δεν είναι πάντως σίγουρο, ότι τη θέση του Κβίατ θα καταλάβει ο Τσουνόντα, αφού δεν γνωρίζουμε ακόμη τι πρόκειται να γίνει τον επόμενο χρόνο με τον Άλεξ Άλμπον.

Οι πιθανοί διάδοχοι του Άλμπον

Ο Ταϊλανδός έσπασε και αυτός τα μούτρα του στη Red Bull απέναντι στον κυρίαρχο πρώτο οδηγό της ομάδας, Μαξ Φερστάπεν. Ετσι είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα εγκαταλείψει τους «Ταύρους» και ενδέχεται να πάρει το δεύτερο κόκπιτ της Alpha Tauri, όπως δηλαδή είχε συμβεί και με τον Πιερ Γκασλί. Για τη θέση του Άλεξ Άλμπον ερίζουν διάφοροι οδηγοί με επικρατέστερους διαδόχους του στη Red Bull τον Γερμανό Νίκο Χούλκενμπεργκ και τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρεζ.

Ο Χούλκενμπεργκ απέδειξε στις δύο έκτακτες εφετινές εμφανίσεις του στη Formula 1 ότι παραμένει μάχιμος και άκρως ανταγωνιστικός, ενώ ο Πέρεζ κουβαλά μαζί του μία βαριά προίκα από τους χορηγούς του!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!