13.000 θεατές για τη Formula 1 στην πίστα της Ίμολα

Πέτρος Σηφαλάκης
13.000 θεατές για τη Formula 1 στην πίστα της Ίμολα
Μετά από 14 χρόνια η Formula 1 θα επιστρέψει στην Ίμολα της Ιταλίας και 13.000 φίλοι του σπορ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά.

Για το 2020, η Formula 1 είχε ανακοινώσει ότι οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές στις κερκίδες, όπως οι περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις. Στη Ρωσία ωστόσο έγινε... πρεμιέρα και οι πρώτοι οπαδοί φιλοξενήθηκαν στις εξέδρες, οπότε στη συνέχεια θα έχουμε κι άλλους αγώνες στους οποίους θα υπάρχει κόσμος εντός της πίστας. Στην Ίμολα της Ιταλίας για παράδειγμα, όπου η Formula 1 έχει να πάει εδώ και 14 χρόνια, θα δούμε συνολικά 13.000 θεατές σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της πίστας για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επίσης θα μπορούν να μπουν μόνο την Κυριακή, την ημέρα του αγώνα, ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Τα εισιτήρια αν και βγήκαν προς πώληση πριν μερικές εβδομάδες, έχουν σχεδόν εξαντληθεί και απομένει ένας πολύ μικρός αριθμός ακόμη. Φέτος ωστόσο, εκτός από το Γκραν Πρι στην Ίμολα, θα έχουμε ακόμη μια μεγάλη επιστροφή: το Νίρμπουργκρινγκ.

Η F1 προσπάθησε να κρατήσει τη δράση της εντός της Ευρώπης για το 2020 και για να γίνουν περισσότεροι αγώνες, αλλά και να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον κόσμο, έφεραν νέες πίστες στο προσκήνιο, όπως το Μουτζέλο, ενώ επέλεξαν παλιά γνώριμα μέρη όπως το Νίρμπουργκρινγκ και την Ίμολα. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το Γκραν Πρι στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, τον πρώτο αγώνα της F1 στη συγκεκριμένη χώρα μετά το Γκραν Πρι του 1996 στο Εστορίλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!