Mία ομάδα μόνος του ο Χάμιλτον

Gazzetta team
Mία ομάδα μόνος του ο Χάμιλτον
Ο Βρετανός έχει πλέον 157 βαθμούς, δηλαδή μόλις έναν λιγότερο από όλη την ομάδα της Red Bull που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, ενώ απέχει μόνον δύο νίκες από την ισοφάριση του ρεκόρ των 91 νικών του Σουμάχερ!

Χωρίς οίκτο! Με αυτά τα λόγια θα μπορούσαμε να περιγράψουμε συνοπτικά την απόλυτη κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον –και- στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Το προβάδισμα του οδηγού της Mercedes απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν, φτάνει πλέον τους 47 βαθμούς μετά από μόλις επτά αγώνες, ενώ απέναντι στον τρίτο «ομόσταβλό του» Μπότας ανέρχεται σε 50 βαθμούς.

Μάλιστα ο Χάμιλτον μετρά ήδη 157 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών και υστερεί μόνον ένα πόντο απέναντι στο σύνολο των βαθμών που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος κατασκευαστών, δηλαδή η Red Bull. Με άλλα λόγια, ο Λιούις είναι εφέτος μία ομάδα μόνος του.

Γνωστό είναι εξάλλου, ότι με τον θρίαμβό του στο Σπα συμπλήρωσε ο 35χρονος Βρετανός 89 νίκες και του μένουν μόνον δύο για να ισοφαρίσει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Κανένας δεν αμφιβάλλει, ότι ο Χάμιλτον θα ξεπεράσει ήδη εφέτος σε νίκες τον μεγάλο Γερμανό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να μη στεφθεί για έβδομη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.

Βεβαίως απομένουν ακόμη δέκα αγώνες, όμως με πέντε νίκες στα πρώτα επτά Γκραν Πρι της σεζόν, με δεδομένη την ανωτερότητα του αυτοκινήτου του και τη σταθερότητα και τη συνέπεια που διακρίνουν τον Βρετανό, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας η αμφισβήτησή του.

H πίστα του Μουτζέλο ανήκει στη Ferrari.

Όλα αυτά βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την απογοητευτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Ferrari. Στο Μαρανέλο θα πρέπει να βλέπουν πλέον εφιάλτες καθώς τις δύο επόμενες Κυριακές θα φιλοξενηθεί η Formula 1 στη Μόντσα και στο Μουτζέλο, δηλαδή στην έδρα τους και η Ferrari πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μάλιστα στη δεύτερη πίστα θα συμπληρώσει η Ferrari τα 1.000 Γκραν Πρι στη Formula 1, όμως μόνον εορταστικό δεν προβλέπεται να είναι το κλίμα μεταξύ των σχεδόν 3.000 θεατών που θα παρακολουθήσουν κάθε μία από τις ημέρες του αγωνιστικού τριημέρου. Τουλάχιστον θα έχουμε στο ένατο Γκραν Πρι της εφετινής σεζόν της Formula 1 για πρώτη φορά θεατές, έστω και σε περιορισμένο αριθμό, ενώ η προπώληση των εισιτηρίων ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου!

Aκολουθεί η επίσημη ανακοίνωση για την παρουσία θεατών στο Μουτζέλο:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!