Mε βροχή και με Motorhomes το Γκραν Πρι Βελγίου της Formula 1

Gazzetta team
Mε βροχή και με Motorhomes το Γκραν Πρι Βελγίου της Formula 1
Χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές θα έχουμε σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού το τριήμερο του Βελγικού Γκραν Πρι της Formula 1, ενώ επιστρέφουν στην πίστα του Σπα των Motorhomes των ομάδων για μείωση των εξόδων τους.

Την ερχόμενη Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι Βελγίου που θα είναι ο έβδομος αγώνας του αναθεωρημένου εφετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Στο προηγούμενο Γκραν Πρι επικρατούσε στην πίστα της Βαρκελώνης καύσωνας, όμως στο Σπα θα πρέπει να περιμένουμε άστατο καιρό με αισθητά χαμηλότερες θερμοκρασίες, καθώς το καλοκαίρι…φεύγει σιγά – σιγά από το Βέλγιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα της πρόγνωσης του καιρού, θα ξεκινήσουν οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής με συννεφιασμένο ουρανό και μέγιστες θερμοκρασίες 15 βαθμών Κελσίου. Θα υπάρξουν ελάχιστα διαλείμματα ηλιοφάνειας και σταδιακά θα ανέβει η θερμοκρασία έως τους 20 βαθμούς, ενώ το πρωί της Παρασκευής είναι πιθανόν να έχουμε ψιλή βροχή και αρκετά δυνατούς νοτιάδες.

Το Σάββατο θα συνεχίσουν να καλύπτουν σύννεφα τον ουρανό πάνω από την περιοχή του Σπα, το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει και πάλι τους 20 βαθμούς Κελσίου και δυνατοί άνεμοι θα πνέουν από τα νότια με ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα. Ωστόσο την ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών θεωρείται πιθανότερο ότι δεν θα βρέξει και θα παραμείνει η πίστα στεγνή.

Καταιγίδες την Κυριακή

Αντιθέτως, την Κυριακή του αγώνα αυξάνεται σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία η πιθανότητα βροχής και εκτιμάται ότι θα ξεσπάσουν στο Σπα καταιγίδες τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Με άλλα λόγια, οι πιθανότητες να δούμε αγώνα υπό βροχή θεωρούνται μεγάλες, ενώ οι θερμοκρασίες θα πέσουν χαμηλότερα γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά με μειωμένη την ένταση των ανέμων.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η μετεωρολογική πρόβλεψη, τότε θα αποκτήσει ο αγώνας νέο ενδιαφέρον, καθώς η βροχή φέρνει συχνά συγκρούσεις και ανατροπές στα Γκραν Πρι της Formula 1. Εννοείται, ότι θα υπάρξει νέα ενημέρωση αν έχουμε αλλαγή δεδομένων.

Με Motorhomes και πάλι τα Γκραν Πρι της Formula 1.

Να πούμε επίσης, ότι στο Βέλγιο επιστρέφουν τα γνωστά Motorhomes των ομάδων, που είχαν απαγορευθεί εφέτος στα Γκραν Πρι της Formula 1 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η ενοικίαση κοντέινερ για τις πίστες, όπως έγινε στους έξι πρώτους αγώνες του 2020, αποδείχθηκε πολύ δαπανηρή σε συνάρτηση με το κέτερινγκ για τις ομάδες. Ετσι θα βρεθούν στην πίστα του Σπα τα μικρότερα Motorhomes που χρησιμοποιούν οι ομάδες κανονικά στις δοκιμές της σεζόν και θα φροντίσουν οι ίδιες για τη διατροφή τους τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Εννοείται, ότι θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου επισκεπτών στον περιβάλλοντα χώρο της πίστας παρά την ύπαρξη των Motorhomes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!