Λεκλέρ: «Μην περιμένετε βάθρο αυτή τη φορά»

Gazzetta team
Λεκλέρ: «Μην περιμένετε βάθρο αυτή τη φορά»
Ο οδηγός της Ferrari γκρινιάζει για τα μαλακά ελαστικά με τα οποία θα ξεκινήσει τον αγώνα στο Σίλβερστον και δηλώνει στους φίλους της Scuderia να μην τρέφουν υψηλές προσδοκίες για μία θέση στο βάθρο σε αυτόν τον αγώνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεκινήσει ο Λεκλέρ στην ίδια πίστα του Σίλβερστον τέταρτος τον αγώνα και τερμάτισε τρίτος, όμως αυτή την Κυριακή φαίνεται ότι θα πρέπει να ξεχάσουν στη Ferrari τέτοιες επιδόσεις. Ο Μονεγάσκος κατάφερε μεν να περάσει στο Q3 σε αντίθεση με τον Φέτελ που…σκάλωσε στο Q2, όμως θα εκκινήσει όγδοος και όπως παραδέχθηκε, «αυτή είναι μία ρεαλιστική εικόνα, για να είμαστε ειλικρινείς».

Ιδιαίτερα τα μαλακά ελαστικά φαίνεται ότι λειτουργούν προβληματικά για τις Ferrari. Ο Λεκλέρ δήλωσε ότι «στο Q3 δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε ούτε έναν πλήρη γύρο με αυτά. Στο τελευταίο τμήμα της πίστας σχεδόν καταρρέουν. Εκεί έχασα πολύ χρόνο, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα πλέον πολλά πράγματα. Αν είχαμε επιλέξει λίγο περισσότερη πρόσφυση, τότε θα είχαμε χάσει σε απόδοση, όμως έτσι πληρώσαμε ένα βαρύ τίμημα στο τρίτο μέρος της πίστας».

Δύο πιτ στοπ η Ferrari;

Τα ελαστικά που έχει επιλέξει για τον συγκεκριμένο αγώνα η Pirelli έχουν μαλακότερη γόμα και αυτό θα προκαλέσει σύμφωνα με τον Λεκλέρ μεγαλύτερα προβλήματα στη Scuderia. «Μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε πάλι βάθρο. Εκτιμώ, ότι θα αποκτήσουμε προβλήματα, όταν βλέπω την αδυναμία στη διαχείριση των ελαστικών» εξήγησε ο 22χρονος οδηγός της Ferrari.

Όλα αυτά παραπέμπουν σε μία τακτική δύο πιτ στοπ για τη Ferrari, ενώ ο Λεκλέρ είναι πεπεισμένος ότι κάποιες άλλες ομάδες θα πάρουν το ρίσκο του ενός πιτ στοπ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μονεγάσκος, «δεν μπορώ να πω ποια στρατηγική θα επιλέξουμε εμείς, όμως αναλύσαμε τα δεδομένα και είμαστε σίγουροι, για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε αύριο. Θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθούμε ανταγωνιστικοί με τους άλλους στον αγώνα, παραμένουμε όμως αισιόδοξοι. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και θα δούμε πού θα καταλήξουμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!