Αλόνσο: «Η Renault είναι η οικογένειά μου»

Αλόνσο: «Η Renault είναι η οικογένειά μου»
Οι αναμνήσεις του Φερνάντο Αλόνσο από τη Renault είναι μόνο καλές και μας λέει ότι το συναισθηματικό κομμάτι, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιστροφή του.

Πριν από λίγες ώρες η Renault έκανε γνωστό ότι από το 2021, που φεύγει ο Ντάνιελ Ρικιάρντο για τη McLaren, θα συνεργαστεί ξανά με τον Φερνάντο Αλόνσο. Οι δύο πλευρές έχουν πολλά πράγματα να θυμούνται από τη μεταξύ τους συνεργασία.

Ο Ισπανός κατάφερε το 2005 και το 2006 να πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την ομάδα και σίγουρα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσει πίσω του, ενώ παραδέχεται ότι στη Renault αισθάνεται «σαν στο σπίτι του». Από το 2021 λοιπόν θα τρέχει μαζί με τον Εστεμπάν Οκόν στην ομάδα της Renault, ύστερα από μια απουσία αρκετών μηνών. Τελευταία φορά που έτρεξε στη Formula 1 ήταν στο τέλος του 2018, όταν λύθηκε η συνεργασία του με τη McLaren.

«Θα μοιραστώ την εμπειρία μου με όλους»

«Η Renault είναι η οικογένειά μου. Οι αγαπημένες μου αναμνήσεις από τη Formula 1, η ομάδα που κέρδισα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα. Τώρα όμως, κοιτάζω μπροστά. Είναι τεράστια υπερηφάνεια, ένα μοναδικό συναίσθημα που επιστρέφω στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία στην αρχή της καριέρας μου. Τώρα, η ίδια ομάδα μου επιτρέπει να επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο.

Έχω πολλές φιλοδοξίες, πάνε παράλληλα με τα πλάνα της ομάδας. Η πρόοδος που είχαν αυτό το χειμώνα τους δίνει αξιοπιστία για το στόχο που έχουν θέσει για το 2022. Θα μοιραστώ όλη μου την εμπειρία από τους αγώνεςμε όλους, από τους μηχανικούς μέχρι και τον teammate μου. Η ομάδα θέλει να επιστρέψει στο βάθρο και έχει τα μέσα να το κάνει, το ίδιο και εγώ» είπε ο Φερνάντο Αλόνσο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τη Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!