Πολύ «ακριβά» τα λάθη στη Formula 1 φέτος, λέει ο Μπότας

Πέτρος Σηφαλάκης
Πολύ «ακριβά» τα λάθη στη Formula 1 φέτος, λέει ο Μπότας
Με τους αγώνες να έχουν μειωθεί πολύ, οι ευκαιρίες διόρθωσης ενός λάθους στο φετινό πρωτάθλημα είναι αισθητά λιγότερες, όπως λέει και ο Βαλτέρι Μπότας, πιλότος της Mercedes.

Η σεζόν του 2020 θα είναι πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει στη Formula 1. Δεν θα υπάρχουν θεατές σε πολλά Γκραν Πρι και οι αγώνες θα είναι λιγότεροι, κάτι που θα βοηθήσει μερικούς και θα δυσκολέψει κάποιους άλλους. Μάλιστα όλες οι διοργανώσεις θα απέχουν πολύ λίγο η μία από την άλλη και θα γίνονται και διπλοί αγώνες στις ίδιες πίστες, σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα. Ο Βαλτέρι Μπότας λέει ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα για τους οδηγούς.

«Έχω μόνο ένα στόχο στο μυαλό μου»

«Περιορίζοντας κάθε λάθος και μεγαλώνοντας τη σημασία κάθε αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, αποκτάς το κλειδί. Κάθε λάθος θα στοιχίζει πολύ ακριβά στο φετινό πρωτάθλημα, πολύ περισσότερο από ότι θα υπολόγιζες σε μια φυσιολογική σεζόν των είκοσι αγώνων. Η συνέπεια θα είναι πολύ σημαντική, δεν θα πρέπει να υπερβάλλουμε και θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις ικανότητές μας, αλλά και τις ικανότητες της ομάδας μας. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν μπροστά μας.

Υπάρχει ένα ερωτηματικό από τους οκτώ αγώνες και μετά, για το τι θα γίνει και το πως θα διαμορφωθεί το καλεντάρι, οπότε πρέπει να το πιάσουμε βδομάδα σε βδομάδα, μήνα σε μήνα και να δούμε τι θα γίνει. Προσωπικά έχω έναν στόχο στο μυαλό μου και είναι μόνο αυτός, αποσύρω όλες τις υπόλοιπες σκέψεις μου. Αν καταφέρω να ακολουθήσω το στόχο, που είναι στόχος απόδοσης και η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί σωστά με το αυτοκίνητο, δεν θα υπάρχει και καμία ανησυχία σχετική με την ανανέωση του συμβολαίου μου» είπε ο πιλότος της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!