Κεκλεισμένων των θυρών η Formula 1 στο Σίλβερστοουν 

Πέτρος Σηφαλάκης
Κεκλεισμένων των θυρών η Formula 1 στο Σίλβερστοουν 
Η πίστα του Σίλβερστοουν επιβεβαίωσε ότι στον αγώνα της Formula 1 που θα διεξαχθεί, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των θεατών στις κερκίδες, όμως θα δοθούν πολλές προσκλήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Στο πλαίσιο της πρόληψης κατά του κορονοϊού, η πίστα του Σίλβερστοουν στην Αγγλία δήλωσε με επίσημη ανακοίνωσή της, ότι φέτος στον αγώνα δεν θα βρίσκονται θεατές. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ώστε το πρόγραμμα της F1 να μπορέσει να εξελιχθεί, αλλά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, αφού ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού είναι μεγάλος. Η είδηση αρχικά έγινε γνωστή από την ειδοποίηση που έφτασε στα χέρια των οπαδών, οι οποίοι ήδη είχαν αγοράσει εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Δωρεάν προσκλήσεις για το ιατρικό προσωπικό

Στους όρους, σημειώνεται ότι μπορούν να μεταφέρουν την ισχύ του εισιτηρίου τους κατευθείαν για το 2021 ή να το επιστρέψουν και να πάρουν όλα τους τα χρήματα πίσω. Στη συνέχεια με ανακοίνωσή της, η πίστα του Σίλβερστοουν διαβεβαίωσε ότι το 2021 θα φροντίσει ώστε να πάρουν δωρεάν προσκλήσεις για τον αγώνα μια πολύ μεγάλη μερίδα εργαζομένων στον ιατρικό κλάδο οι οποίοι ρίσκαραν τη ζωή τους στην περίοδο της καραντίνας προσφέροντας τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους.

Τόνισαν ότι η λήψη αυτής της απόφασης ήταν δύσκολη. Δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι η απόλυτη προτεραιότητά τους είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων των εργαζομένων στην πίστα, αλλά και του κοινού, ενώ πρόσθεσαν ότι οι οδηγίες της κυβέρνησης είναι πολύ συγκεκριμένες και οφείλουν να τις σεβαστούν. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που αρκετοί αγώνες αναβάλλονται ή ακυρώνονται, όπως έγινε για παράδειγμα στην περίπτωση του γαλλικού Γκραν Πρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!