Με κινητήρα Porsche το νέο Audi A8

Πέτρος Πιτσίνης
Με κινητήρα Porsche το νέο Audi A8
H λιμουζίνα από το Ίνγκολσταντ στην επόμενη γενιά της, θα εφοδιάζεται στις κορυφαίες εκδόσεις της, με το νέο τούρμπο V8 σύνολο που γνωρίσαμε στην Porsche Panamera!

Η Audi ετοιμάζει το νέο A8 και για να εισέλθει με... αξιώσεις στην μάχη των κορυφαίων πολυτελών σεντάν, θα χρησιμοποιήσει λύσεις από άλλες φίρμες του Volkswagen Group. Συγκεκριμένα, στις ισχυρότερες εκδόσεις του, το A8 θα εφοδιάζεται με ένα μοτέρ υψηλών προδιαγραφών, προερχόμενο από την Porsche!

Αυτό, παρουσιάστηκε μαζί με τη νέα Panamera, έχει χωρητικότητα 4.0 λίτρων και οκτώ κυλίνδρους σε διάταξη V. Στο μοντέλο από το Τσουφενχάουζεν, αποδίδει με τη βοήθεια τούρμπο 550 ίππους και 770 Nm ροπής, με τις τιμές ισχύος να «σκαρφαλώνουν» ακόμη υψηλότερα στην έκδοση Turbo S, όπου αναμένεται να δούμε 600 άλογα και περίπου 800 Nm ροπής!

Ο υπερσύγχρονος κινητήρας είναι σαφώς οικονομικότερος από τις παλαιότερες προτάσεις αντίστοιχης απόδοσης στην γκάμα του Audi A8, καθώς έχουν υιοθετηθεί οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου. Άλλο ένα μοντέλο που θα επωφεληθεί από το V8 σύνολο των 4.0 λίτρων θα είναι η νέα Bentley Mulsanne, ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται να το δούμε και σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, αφού το νέο μοτέρ μπορεί απροβλημάτιστα να χρησιμοποιηθεί σε υβριδικές εκδόσεις.

*H κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμένη από ανεξάρτητο σχεδιαστή και όχι κάποια επίσημη, από την Audi.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!