Ανεκτίμητης αξίας η LaFerrari Cabrio

Γιώργος Βαρίνος
Ανεκτίμητης αξίας η LaFerrari Cabrio
Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν μία ανοιχτή Ferrari LaFerrari, καθώς η περιορισμένη παραγωγή της έχει ήδη καπαρωθεί από πιστούς φίλους της μάρκας.

Τα λεφτά δεν φέρνουν ούτε την ευτυχία ούτε οπωσδήποτε και μία Ferrari LaFerrari Cabrio στο γκαράζ σας. Η ιταλική μάρκα δεν πουλάει το σπανιότερο μοντέλο της, αλλά ουσιαστικά μοιράζει τα λιγοστά κομμάτια που θα παραχθούν αποκλειστικά και μόνον σε πιστούς πελάτες της. Όλοι οι υπόλοιποι, απλά…δεν θα πάρουν, όσα χρήματα και να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Η ανοιχτή Ferrari LaFerrari Cabrio παρουσιάστηκε μόνον σε έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων, που ανταποκρίνονταν σε αυτές τις προδιαγραφές και έγινε ανάρπαστη. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ολόκληρη η παραγωγή της έχει ήδη προπωληθεί, αν και η ιταλική μάρκα αποφεύγει να αποκαλύψει πόσα τέτοια μοντέλα θα κατασκευάσει.

Μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες, που θα έχουμε εμείς οι κοινοί θνητοί, για να δούμε από κοντά το εντυπωσιακό hypercar, θα είναι στο Σαλόνι του Παρισιού μεταξύ 1 και 16 Οκτωβρίου. Εκεί θα λάβει χώρα η παγκόσμια πρεμιέρα της LaFerrari Cabrio και θα πληροφορηθούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Δεν αποτελεί πάντως μυστικό, ότι η ανοιχτή LaFerrari θα εφοδιάζεται με τους ίδιους κινητήρες της κλειστής έκδοσης. Η τελευταία διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα αποτελούμενο από έναν V12 βενζίνης 800 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 163 ίππων. Οι επιδόσεις θα είναι επίσης περίπου ίδιες, δηλαδή από στάση έως 100 χλμ./ώρα θα απαιτούνται λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ./ώρα θα έρχονται σε κάτω από 15’’ και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Η Ferrari LaFerrari Cabrio θα διατίθεται στάνταρ με δύο οροφές, μία σκληρή από ανθρακόνημα και μία υφασμάτινη κουκούλα. Nα πούμε επίσης, ότι οι Ιταλοί έχουν κάνει παρεμβάσεις και αλλαγές στο αμάξωμα, ώστε να διαθέτει ίδια στρεπτική ακαμψία με εκείνη της κλειστής έκδοσης. Φημολογείται, ότι το αυτοκίνητο κοστίζει γύρω στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ και ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι –και προνομιούχοι- αγοραστές, έχουν προκαταβάλει ήδη το συνολικό ποσόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!