Τα ελαστικά που κοστίζουν όσο... δύο Lamborghini

Πέτρος Πιτσίνης
Τα ελαστικά που κοστίζουν όσο... δύο Lamborghini
Στον κόσμο της αυτοκίνησης μπορεί να βρει κανείς πολλά περίεργα πράγματα, όμως γιατί μια τετράδα λάστιχα να κοστίζει παραπάνω από μισό εκατομμύριο Ευρώ;

Οι αλλαγές ελαστικών στα... συμβατικά αυτοκίνητα κοστίζουν μερικές εκατοντάδες Ευρώ, σε ακριβά supercars φτάνουν τις χιλιάδες όμως υπάρχουν περιπτώσεις, που... ξεφεύγουν. Μια εταιρεία από το Ντουμπάι κατασκεύασε ένα σετ ελαστικών που ονομάζεται Z Tyre και κοστίζει 600.000 δολάρια ή 535.000€, με την τρέχουσα ισοτιμία.

Ίσως κάποιος πιστέψει ότι υπερέχουν σε κάποιον τομέα, όπως για παράδειγμα τα ειδικά Michelin Super Sport που φορούσε η Bugatti Veyron και διακρίνονταν για την αντοχή τους στις εξωπραγματικές ταχύτητες που ανέπτυσσε, όμως όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό που τα διαφοροποιεί από τα άλλα «συμβατικά» ελαστικά είναι ότι στο πλαϊνό τους τμήμα φέρουν χρυσό εικοσιτεσσάρων καρατίων και διαμάντια, κίνηση που αναμένεται να εκτιμηθεί δεόντως από τους ιδιοκτήτες διάφορων hypercars στο Ντουμπάι. Φυσικά, καταχωρήθηκαν στα ρεκόρ Γκίνες, ώστε να επισημοποιηθεί η συγκεκριμένη... διάκριση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!