Ποιος είναι ο νέος CEO της Ferrari;

Ποιος είναι ο νέος CEO της Ferrari;
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ιταλικής εταιρείας, ύστερα από τον Αμιντέο Φελίσα που ήταν σε αυτή τη θέση για 26 έτη.

Ο Αμιντέο Φελίσα είναι πλέον 70 χρόνων και αποφάσισε να αφήσει το «τιμόνι» της Ferrari ύστερα από 26 έτη, δίνοντας τη θέση του στον Σέρτζιο Μαρκιόνε (ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος και στο FCA Group). Παρά το γεγονός ότι ο Φελίσα δεν θα είναι πλέον CEO, θα παραμείνει στην εταιρεία και θα προσφέρει ο,τι μπορεί.

Ο Ιταλοκαναδός Μαρκιόνε, δήλωσε: «Ξέρω τον Αμιντέο περισσότερο από μια δεκαετία και είχα την ευκαιρία να δουλέψω στο πλάι του τα τελευταία δύο χρόνια. Αναμφίβολα, είναι ένας από τους καλύτερους μηχανικούς στον κόσμο της αυτοκίνησης. Τα τελευταία 26 χρόνια δουλεύει συνεχώς για την τεχνολογική ανάπτυξη της Ferrari χωρίς να εμφανίζει σημάδια κόπωσης, με την εταιρεία να παράγει μια σειρά αυτοκινήτων που αποτελούν πρότυπο τόσο για τις επιδόσεις, όσο και για το στυλ τους».

Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε ωστόσο είναι ξεκάθαρος για τους στόχους του και δεν κρύβει ότι θέλει να αυξήσει την παραγωγή της Ferrari, αλλά και την ένταξή της στην κατηγορία των πολυτελών προϊόντων. Αυτά μπορεί να μη συνάδουν απόλυτα με την ιδεολογία της εταιρείας από το Μαρανέλο αλλά είναι απαραίτητα βήματα για την επιβίωσή της, καθώς η φίρμα είναι πλέον ανεξάρτητη και δεν βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» της Fiat.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!