Σταθερά στην F1 η Renault

Γιώργος Βαρίνος
Σταθερά στην F1 η Renault
«Εδώ θα μείνουμε» διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος F1 της Renault, Cyril Abiteboul.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να αποσυρθούμε από την F1. Σας διαβεβαιώνω ότι μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να βελτιώσουμε τους κινητήρες μας. Στη Renault ενδιαφερόμαστε συνολικά για το άθλημα και όχι μόνο για τις ομάδες, καθώς υπάρχουν πλευρές όπως η επιχειρηματική και η επικοινωνιακή που είναι επίσης πολύ σημαντικές. Δεν θέλω να είμαστε εκτός F1, γιατί είναι ένα πεδίο στρατηγικό για το marketing της μάρκας σε αγορές με τεράστια δυναμική όπως η Κίνα και η Ινδία."

Αυτές οι δηλώσεις από τον αγωνιστικό διευθυντή της Renault, τον Cyril Abiteboul, έρχονται ως διαβεβαιώσεις σχετικά με το μέλλον της γαλλικής εταιρείας στην F1, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στο Grand Prix Αυστραλίας όπου η Red Bull και η Toro Rosso αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τους κινητήρες της. Είναι γεγονός ότι ο Energy F1 υστερεί σημαντικά σε σχέση με τον κινητήρα της Mercedes και τα προβλήματα που παρουσιάζει έχουν δημιουργήσει πολύ αρνητικό κλίμα στη Red Bull, που σκέφτεται σοβαρά την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα μετά το καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι εξελίξεις ίσως είναι λίγο διαφορετικές, καθώς η Renault, μετά και τις δηλώσεις του αγωνιστικού της διευθυντή, δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της να δημιουργήσει δική της ομάδα, αγοράζοντας ίσως την Torro Rosso που σκέφτεται να αποχωρήσει. Όσοι μάλιστα αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας ίσως σκεφτούν ότι η αργή και βασανιστική εξέλιξη των κινητήρων της Renault πιθανώς να μην οφείλεται σε τεχνική αδυναμία –δεν είναι άλλωστε και χθεσινοί στο άθλημα- αλλά με σκοπιμότητα. Ίδωμεν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!