NASCAR: O Ζακ Βιλνέβ έγραψε ιστορία

Στάθης Κοκκορόγιαννης
NASCAR: O Ζακ Βιλνέβ έγραψε ιστορία
Ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικός έστω και στα 50 του.

Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Ζακ Βιλνέβ συγκαταλέγεται σε μία από αυτές. Ο Καναδός, όντας πλέον 50 ετών είναι γνωστός για το πρωτάθλημά του στη Formula 1, τη νίκη στο Indy 500, τη δημιουργία της BAR, το πέρασμά του από το Λε Μαν και τη συμμετοχή του σε διάφορους ακόμη αγώνες στον κόσμο του motorsport.

Επιπλέον δεν έχει διστάσει να αγωνιστεί σε αγώνα eSports απέναντι σε άλλους οδηγούς αγώνων και simracers με χειριστήριο αντί για τιμόνι και πεντάλ που χρησιμοποιοιούνται κανονικά. Όμως τα τελευταία χρόνια ο πρωταθλητής της Formula 1 του 1997 σχολιάζει τα τεκταινόμενα του σπορ και δεν κρύβει τα λόγια του.

Τώρα όμως αποφάσισε να επιστρέψει στις πίστες και συγκεκριμένα στο NASCAR. O Βιλνέβ επιχείρησε να δοκιμάσει την τύχη του στο Daytona 500, τον εναρκτήριο αγώνα του 2022 για το διάσημο πρωτάθλημα stock car των ΗΠΑ. Ο Καναδός κατάφερε να προκριθεί ανάμεσα σε 5 ακόμη αγωνιζόμενους και το βράδυ της Κυριακής 20 Φεβρουραρίου θα τρέξει στο μεγάλο αγώνα με την Team Hazeberg και το #27 Ford Mustang.

Jaques Villeneuve

Ο Ζακ Βιλνέβ αναφέρθηκε στο μεγάλο αυτό επίτευγμα και τόνισε παράλληλα την αγάπη του για τους αγώνες: «Το να καταφέρω να προκριθώ για έναν τόσο μεγάλο αγώνα που έχει τόσο υψηλό επίπεδο είναι φοβερό. Όταν βρίσκομαι μέσα στο αυτοκίνητο δεν σκέφτομαι πως είμαι 50 ετών. Αυτό είναι πολύ καλό. Εάν συνεχίσω έτσι, τότε δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να σταματάει τους αγώνες. Είναι πολύ ικανοποιητικό και φοβερό, διότι αρκετές φορές κόσμος μου έχει πει να τα παρατήσω. Δεν σταμάτησα ποτέ να έχω όρεξη για αγώνες, εκτός αν έρθει η στιγμή που θα αφήσω το πόδι από το γκάζι γιατί φοβάμαι ή απλά δεν ρέει η αδρεναλίνη μέσα μου. Τότε είναι που κάθε οδηγός πρέπει να σταματά».

Ο Βιλνέβ έγινε ο πρώτος πρωταθλητής της Formula 1 που θα αγωνιστεί στο Daytona 500 του NASCAR μετά τον Μάριο Αντρέτι. Ο Αμερικανός είχε συμμετάσχει τρεις συνεχόμενες χρονιές, από το 1966, μέχρι το 1968.

Ο αγώνας του Daytona 500 είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει απόψε στις 21:30 ώρα Ελλάδος.

Φωτογραφίες: Flying18T Motorsport/Twitter, Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!